Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Σπαγγέτι στο φούρνο


Ένα πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Υλικά

- 1 συσκευασία σπαγγέτι

- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

- 500 γρ. σάλτσα ντομάτας

- 1/2 κ. γλ. αλάτι

- 2 μεγάλα αυγά

- 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

- 5 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο

- 2 φλ. τσαγιού τυρί cottage

- 4 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα

- Ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι ο κιμάς να μην είναι πλέον ροζ και το κρεμμύδι να είναι τρυφερό, 6-8 λεπτά. Ανακατέψτε τη σάλτσα ζυμαρικών και το αλάτι και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, την παρμεζάνα και το βούτυρο. Σουρώστε τα μακαρόνια, προσθέστε τα στο μείγμα αυγών και ανακατέψτε τα για να καλυφθούν καλά.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το μισό μείγμα σπαγγέτι σε ένα λαδωμένο πυρέξ, καλύψτε με το μισό τυρί cottage, τον κιμά και το τυρί μοτσαρέλα. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλα τα υλικά.

Βήμα 5

Καλύψτε και ψήστε για 40 λεπτά. Ξεσκεπάστε, ψήστε για άλλα 20-25 λεπτά και αφήστε να σταθεί 15 λεπτά πριν το σερβίρισμα. Εάν θέλετε, πασπαλίστε με βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News