Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Θρήνος για την 6χρονη που πέθανε ξαφνικά - Είχε αυτοκτονήσει ο πατέρας της


Συντετριμμένη είναι η κοινωνία του Σοχού Θεσσαλονίκης από τον ξαφνικό θάνατο ενός 6χρονου κοριτσιού από ανακοπή καρδιάς την Παρασκευή (12.11.2022).

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το κορίτσι μεταφέρθηκε απο το Κέντρο Υγείας Σοχού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης χωρίς σφυγμό.

Οι γιατροί του νοσοκομείου ξεκίνησαν άμεσα υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βοηθήσουν το παιδί και μετά απο μία ώρα τα κατάφεραν.

Όμως το κορίτσι υπέστη και δεύτερη ανακοπή κατα τη διάρκεια της μεταφοράς του στη ΜΕΘ Παίδων και τελικά δεν τα κατάφερε.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου του άτυχου κοριτσιού.

Είχε αυτοκτονήσει ο πατέρας της πριν ένα χρόνο

Κάτοικος του Σοχού Θεσσαλονίκης συγκλονίζει με όσα αναφέρει στο newsit.gr: «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι.

Ένα τόσο μικρό κορίτσι να φεύγει τόσο άδικα. Η οικογένεια του κοριτσιού μένει εδώ στο χωριό μας και είναι ήδη πονεμένη απο πριν, καθώς ο πατέρας του παιδιού αυτοκτόνησε πριν απο περίπου ένα χρόνο. Ατελείωτος ο πόνος στην οικογένεια και τότε. Και τώρα έφυγε και το παιδάκι. Πως θα το αντέξει η μητέρα και αυτό τώρα;»

Και συνεχίζει: «Το κοριτσάκι είχε περάσει κορονοϊό κάπου στα τέλη του καλοκαιριού και είχε γίνει καλά. Τώρα έγινε αυτό και δυστυχώς έφυγε απο τη ζωή. Μόνο οι γιατροί μπορούν να βρούν αν έχει σχέση αυτό ή οχι βέβαια. Δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Χθες μολις το παιδί άρχισε να έχει πρόβλημα, η μητέρα του κάλεσε γρήγορα το ασθενοφόρο».

Δεν υπήρχε ασθενοφόρο να μεταφέρει το παιδί!

Ο κάτοικος αναφέρθηκε και στις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν, καθώς όπως είπε: «Χθες μολις το παιδί άρχισε να έχει πρόβλημα, το πήρε η μητέρα και πήγε κατευθείαν στο Κέντρο Υγείας Σοχού. Δεν κάλεσε ασθενοφόρο γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο να έρθει άμεσα στο σπίτι καθώς εξυπηρετούσε άλλο περιστατικό.

Και εδώ αναδεικνύεται και το πρόβλημα της περιοχής μας, καθώς και να καλούσε η μητέρα, δεν υπήρχε ασθενοφόρο να πάρει το κορίτσι και να το μεταφέρει. Το Κέντρο Υγείας Σοχού διαθέτει μόνο ένα ασθενοφόρο. Πως μπορεί να προλάβει τους ασθενείς όταν υπάρχει παραπάνω απο ένα περισταστικό ταυτόχρονα; Επειδή το παιδί φαινόταν ότι ήταν σοβαρά, μεταφέρθηκε μετά στο Ιπποκράτειο και εκεί δεν τα κατάφερε και έφυγε απο τη ζωή. Λυπούμαστε πολύ όλοι πραγματικά».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης / newsit.gr

4 σχόλια:

  1. Δεν υπήρχε ασθενοφόρο κύριοι ψηφοφόροι κόκκινοι πράσινοι μπλέ ακούτε δεν υπήρχε ασθενοφόρο,στη Αριδαία στο κέντρο υγείας δεν υπάρχουν τα βασικά κύριοι ακούτε κόκκινοι πράσινοι μπλέ που είναι η παιδεία σάς πού είναι η υγεία σάς ΓΑΜΩ τα υπουργεία σάς, ψηφοφόροι ακούτε αύριο θα είναι η σειρά σάς,η σειρά των παιδιών σάς των παιδιών μου, κύριοι ψηφοφόροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να μη ξεχνας τα χάπια σου να τα παίρνεις κανονικά στην ωρα τους.

      Διαγραφή
    2. Εσένα όταν χρειαστείς αυτά τα χάπια βλάκα δεν θα στα δίνουν είτε δεν θα έχεις λεφτά είτε θα σε έχουν στην ουρά βλάκαμα

      Διαγραφή
    3. Εσένα ρε φυτό τη χάπια σε δίνουν και κοιμάσαι και σε γλεντανε έτσι; κάτι χαφιέδες σαν εσένα έφεραν αυτόν τον τόπο εδώ, πρόβατο άβουλο όν έχεις και δικαίωμα ψήφου εσύ; άχρηστο υποκείμενο

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News