Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Κιβωτός του Κόσμου: Ποια είναι τα 5 μέλη του Δ.Σ. που ξηλώθηκε - Ο «προεδρικός» ρόλος της πρεσβυτέρας


Ραγδαίες είναι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», μετά τις καταγγελίες για ακραίες συμπεριφορές, ξυλοδαρμούς και ασέλγειες.

Η πρώτη και πιο σημαντική κατάθεση, αυτή που φέρεται να ήταν η αρχή για να ξετυλιχθεί ένα τσουνάμι αποκαλύψεων, δόθηκε από έναν 19χρονο που κατήγγειλε τον ιδρυτή της ΜΚΟ, πατέρα Αντώνιο, για ασέλγεια σε βάρος του.

Η ομερτά φαίνεται ότι έσπασε, τα στόματα ανοίγουν, καταγγέλοντας αδιανόητα περιστατικά κακοποίησης, με μεσαιωνικές τιμωρίες μικρών και μεγαλύτερων παιδιών, παιδική εργασία και άλλα.

Τις τελευταίες ώρες οι Αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης προκειμένου οι υπεύθυνοι να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Το ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου» και ο ρόλος της πρεσβυτέρας Χθες σε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε να ξηλωθεί το υπάρχον ΔΣ της ΜΚΟ και να αντικατασταθεί με άλλο προσωρινό από άτομα εγνωσμένου κύρους, μέχρι τουλάχιστον να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση, ενώ «πάγωσε» και η οικονομική κρατική ενίσχυση, όπως έγραφε το πρωί της Δευτέρας (21/11) σε σχετικό ρεπορτάζ του το iefimerida.gr.

Ποιοι αποτελούσαν το ΔΣ της Κιβωτού που ξηλώθηκε χθες με απόφαση Μητσοτάκη

Η πρόεδρος, σύζυγος του πατέρα Αντώνιου, πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, δύο αλλοδαποί πρώην τρόφιμοι, ένας προπονητής μπάσκετ και μία κοινωνική λειτουργός αποτελούσαν το διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», σύμφωνα με την καταχώρηση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, που δημοσιεύθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2022, με θητεία 2 έτη.

Πολλοί μιλούν για ένα ΔΣ ελεγχόμενο, με την σύζυγο του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, να έχει «προεδρική» εποπτεία και εκπροσώπηση. Ένας 35χρονος πρώην τρόφιμος από το Ιράκ, το 2017 απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια καθώς είχε ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τάξεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα την 30-06-2006. Αυτός ο πρώην τρόφιμος έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου, όπως και ένας ακόμη με την ίδια διαδικασία.

Ένα ακόμη μέλος του ΔΣ είναι προπονητής μπάσκετ, όπως επίσης και μία κοινωνική λειτουργός, η οποία εκτός των άλλων φαίνεται να οργάνωσε το 2019 τη δομή της ΜΚΟ, στην Καλαμάτα, σε χώρο που είχε παραχωρηθεί από δωρεά επιχειρηματία.

Γενικός διευθυντής της ΜΚΟ, είναι αλλοδαπός πρώην τρόφιμος της, και υπεύθυνος επικοινωνίας, επίσης πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού».

Ανακοινώνεται το νέο ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου»

Όπως προαναφέρθηκε, μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τα όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της «Κιβωτού», αποφασίστηκε το «ξήλωμα» του ΔΣ και η αντικατάστασή τους από «πρόσωπα κύρους».

Μάλιστα το νέο ΔΣ της ΜΚΟ αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας -πιθανότατα μέχρι το μεσημέρι- όπως προανήγγειλε σε τηλεοπτική της συνέντευξη σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στην αρχή κιόλας της τοποθέτησής της στο Mega, η Δόμνα Μιχαηλίδου επισήμανε ότι σήμερα το μεσημέρι θα βγει η Υπουργική Απόφαση για την αλλαγή του ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου. «Τη δουλεύαμε όλη νύχτα, ξέρουμε τα ονόματα, μας λείπουν κάποια για να κλείσει η λίστα, οι ανακοινώσεις θα γίνουν το μεσημέρι». Ανέφερε, ακόμη, ότι θα είναι πρόσωπα κύρους.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είπε συγκεκριμένα: «Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση αυτή, πρέπει να μπει μέσα μια διοίκηση η οποία έχει τη γνώση και την τεχνογνωσία από την παιδική προστασία και, επίσης, να ξέρουμε ότι θα είναι διαφανείς και αποτελεσματικοί άνθρωποι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News