Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Ποινή «μαμούθ» για τον «ψευτογιατρό»: Οκτώ φορές ισόβια και επιπλέον 50 έτη, τα 20 εκτιτέα - Χρηματική ποινή 327.000 ευρώ


Οκτώ φορές ισόβια και επιπλέον 50 έτη, εκτιτέα τα 20, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον αποκαλούμενο «ψευτογιατρό» ο οποίος κρίθηκε ένοχος επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες. Επιπλέον, οι δικαστές επέβαλαν στον κατηγορούμενο συνολική χρηματική ποινή 327.000 ευρώ.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, ομόφωνα, καταδίκασε τον 50χρονο σε ισόβια κάθειρξη για κάθε περίπτωση ανθρωποκτονίας που κρίθηκε ένοχος, επιπλέον 12 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ισόβια για τη διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ επάγγελμα σε ανηλίκους αλλά και ποινές από 1 έως 10 έτη για τις επιμέρους πράξεις που κρίθηκε ένοχος.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε σε κατηγορούμενο, στα ποινικά χρονικά τα τελευταία 30 χρόνια, μετά την υπόθεση της 17 Νοέμβρη. Ανάλογη ποινή, 8 φορές ισόβια, είχε επιβληθεί και στον καταδικασμένο ως αρχηγό της «εταιρίας δολοφόνων».

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο έκρινε, ομόφωνα, αθώους τους 16 συγκατηγορούμενους του «ψευτογιατρού» ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα.

Σε έντονα συναισθηματικό κλίμα έπεσε η αυλαία της δίκης – Έκλαιγε η πρόεδρος

Σε έντονα συναισθηματικό κλίμα έπεσε η αυλαία της δίκης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Η πρόεδρος του δικαστηρίου έντονα φορτισμένη λίγο πριν κηρύξει το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας απευθύνθηκε στους παράγοντες της δίκης και κλαίγοντας ευχαρίστησε τους συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, τον εισαγγελέα και τη γραμματέα της έδρας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες. Συγκινούμαι… ήταν μια πολύμηνη δίκη που όλοι συνέβαλαν… Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν μια πορεία όπως εσείς» είπε απευθυνόμενη στους παράγοντες της δίκης.

Η τοποθέτηση της προέδρου καταχειροκροτήθηκε από τους συγγενείς των θυμάτων που είχαν κατακλείσει την αίθουσα. Με την κίνηση τους απηύθυναν ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Δικαιοσύνη που μετά από ακροαματική διαδικασία ενός έτους καταδίκασε τον αποκαλούμενο «ψευτογιατρό» σε οκτώ φορές ισόβια και επιπλέον 50 έτη, εκτιτέα τα 20, για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες. Επιπλέον, οι δικαστές επέβαλαν στον κατηγορούμενο συνολική χρηματική ποινή 327.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News