Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Παράσυρση 21χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Έκλεψαν 1.500 ευρώ από την Έμμα ενώ χαροπάλευε»


Σοκάρει η καταγγελία για κλοπή χρημάτων από την Έμμα, λίγο μετά την παράσυρση από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη, που έμελλε να της στοιχίσει τη ζωή.

Μια συγκλονιστική καταγγελία έκανε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους γονείς της 21χρονης Έμμας, που πέθανε μετά την παράσυρση από αυτοκίνητο στο ύψος της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε ο κύριος Ρουσόπουλος, κάποιος την ώρα που η κοπέλα χαροπάλευε, πλησίασε και βούτηξε τα χρήματα που είχε πάνω της. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, αυτά ήταν 1.500 ευρώ. Δίπλα του, στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, ήταν οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας. Ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού που παρέσυρε και εγκατέλειψε το παιδί τους. Για εκείνους δεν υπάρχει μεταμέλεια.

Την αλλαγή του κατηγορητηρίου ζήτησε από την ανακρίτρια η οικογένεια της αδικοχαμένης Έμμας, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο τους Νίκο Ρουσσόπουλο. Ο ίδιος, έκανε λόγο για «μια εν ψυχρώ παραβίαση με αποτέλεσμα το θάνατο, κάτι που προκύπτει και από το οπτικοακουστικό υλικό και από τις μαρτυρίες» όπως ανέφερε.

Ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε πως «ο δράστης βγήκε για να θερίσει. Κάποιοι έδωσαν ζωή ενώ αυτος θάνατο» εξηγώντας πως στα λόγια του δράστη υπάρχουν αντιφάσεις, τις οποίες θα αναδείξουν στο δικαστήριο. «Ο δράστης δεν μπορεί να λεει πως δεν είδε την 21χρονη», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Δεν υπάρχει καμία ειλικρινής μεταμέλεια. Μεταμέλεια θα υπήρχε αν παρέμενε στον τόπο του ατυχήματος και έκανε τις ενέργειες που πρέπει να κάνει κάθε οδηγός. Αυτός κοίταξε να εξαφανιστεί κι όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί, εμφανίστηκε δήθεν μετανιωμένος. Άνθρωπος ο οποίος μετανιώνει πραγματικά δεν προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις όπως αυτός».

Σοκ πάντως προκαλεί και η καταγγελία για κλοπή της φοιτήτριας την ώρα που χαροπάλευε. Όπως είπε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους γονείς της, μετά την παράσυρση, άγνωστος απέσπασε το χρηματικό ποσο των 1.500€ από τα προσωπικά αντικείμενα της Έμμας, την ίδια ώρα που εκείνη βρισκόταν χτυπημένη στο έδαφος. Ο κ. Ρουσσόπουλος επεσήμανε πως «αυτό έχει καταγράφει στην αστυνομία και η συγκεκριμένη αναφορά είναι μέσα στη δικογραφία. Το ποσό αυτό υπήρχε, αλλά μετά το συμβάν εξαφανίστηκε».

Δηλώσεις έκανε και η μητέρα της 21χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Η Εμμανουέλα ήταν ένα θαύμα, της ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και μας το έκανε. Ήθελε να δώσει ζωή, ήταν επιθυμία της», είπε συγκινημένη η Κέλλυ Καμπακη, καθώς κόρη της της είχε εκφράσει την επιθυμία της να δωριστούν τα όργανα της, σε περίπτωση που έφευγε από τη ζωή.

Στο δικαστικό Μέγαρο κατέφτασαν λίγο πριν τις 10:00 το πρωί, η μητέρα, ο πατέρας και ο πατριός της αδικοχαμένης Έμμας, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, ζητώντας να αλλάξουν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 28χρονος οδηγός. Συγκεκριμένα, η οικογένεια ζητάει από την ανακρίτρια το κατηγορητήριο να αλλάξει σε δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος διώκεται για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς δίπλωμα. Η πλευρά της οικογένειας ζητάει να κληθούν και άλλοι μάρτυρες για το τροχαίο με εγκατάλειψη, που στοίχισε τη ζωή της φοιτήτριας.

Ζωή μέσα από τον θάνατό της

Μετά την απόφαση των γονιών της 21χρονης να δωρίσουν τα όργανά της, ξεκίνησε η διαδικασία αφαίρεσης και αξιολόγησης, η οποία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ 28 Νοεμβρίου. Το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία της μεταμόσχευσης του ήπατος σε ασθενή στο Ιπποκράτειο, ενώ η καρδιά της ήδη βρίσκεται στο Ωνάσειο προκειμένου να γίνει η μεταμόσχευση σε ασθενή που ζει με τεχνητή καρδιά.

Οι νεφροί αναμένεται να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που περιμένουν στη λίστα ληπτών, ενώ οι πνεύμονες κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση. Οι δε κερατοειδείς αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι και 15 ημερών για τη μεταμόσχευσή τους.

Η κηδεία της αδικοχαμένης φοιτήτριας θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά, πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης / newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News