Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Εκλογές: Μήνυμα για ετοιμότητα... ελήφθη! Τα σενάρια για κάλπες στην αυγή του 2023


Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να «μεταφράζει» τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη «μύρισε εκλογές» ως αναφορά στους ελάχιστους μήνες που έμειναν για την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας, όμως υπουργοί και βουλευτές βρίσκονται υπ’ ατμόν.

Το σήμα για ετοιμότητα όσον αφορά στις εκλογές εκπέμπεται από τα χείλη του ίδιου του Πρωθυπουργού και έρχεται σε συνέχεια εισηγήσεων που δέχεται ο κ. Μητσοτάκης να προχωρήσει σε κάλπες ακόμη και τον Φεβρουάριο.

Ποιες ημερομηνίες έχουν «κυκλωθεί» στο εκλογικό ημερολόγιο…;

Στο Μαξίμου φέρεται να έχουν «κυκλώσει» στο ημερολόγιο και ημερομηνίες που δεν σχετίζονται με την λήξη της τετραετίας, στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές Ιουνίου. Ημερομηνίες που θα διευκολύνουν και τους πολίτες αλλά και θα δημιουργούν, κατά την εκτίμηση του κυβερνητικού επιτελείου, συνθήκες που θα οδηγούν σε αυτοδύναμη νίκη της Ν.Δ.

Τα τελευταία σενάρια θέλουν να υπάρχουν σκέψεις για εκλογές το αργότερο στην αρχή της άνοιξης.

Αν και εφόσον ο Πρωθυπουργός αποφασίσει οι εκλογές να γίνουν πριν από το Πάσχα, τότε πιθανή ημερομηνία για την πρώτη κάλπη είναι η 26η Φεβρουαρίου, με τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση να τοποθετείται στις 9 Απριλίου… Μία εβδομάδα πριν από την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Εναλλακτικά συζητείται να μεσολαβήσει το Πάσχα μεταξύ των δύο αναμετρήσεων. Η πρώτη να διεξαχθεί στις 9 Απριλίου και η δεύτερη στις 21 Μαΐου, ώστε να μην διαταραχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Πάντως ο Κ. Μητσοτάκης φέρεται να έχει δεχθεί και εισηγήσεις για πρώτες κάλπες στα τέλη Ιανουαρίου.

Στόχος η μικρή διάρκεια της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης

Αυτή τη στιγμή το μόνο βέβαιο είναι η πρόθεση της Κυβέρνησης αυτή τη φορά οι χρόνοι θα συντμηθούν, ώστε η χώρα να μη ζήσει παρατεταμένη «ακυβερνησία» σε ένα δύσκολο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον.

«Οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν πολύ γρήγορα, μετά τις πρώτες. Θα μεσολαβήσει διάστημα εβδομάδων – όχι μηνών – ίσως τέσσερις, πέντε, έξι εβδομάδες προσωρινής κυβέρνησης ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις» δήλωσε ο Πρωθυπουργός από το Λονδίνο, μιλώντας σε επενδυτικό συνέδριο που οργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών με την Morgan Stanley.

«Θα καταφέρουμε να συγκροτήσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ν.Δ. θα συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και ενώπιον εκατοντάδων επενδυτών έθεσε εκ νέου το εκλογικό δίλημμα… «Η σύγκριση είναι ξεκάθαρη: τέσσερα χρόνια Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερα χρόνια Κυριάκος Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία. Έχουμε τη δική μας διαδρομή με τα πεπραγμένα μας, αυτοί έχουν τη δική τους διαδρομή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Στο τέλος της ημέρας το ζητούμενο είναι ποιος μπορεί να κυβερνήσει “το πλοίο” σε αυτά τα αχαρτογράφητα νερά. Οι Έλληνες θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς, θέλουν να διασφαλίσουν πως δεν θα επιστρέψουμε στο καθεστώς υψηλών φόρων και χαμηλής ανάπτυξης που υπήρχε επί της προηγούμενης κυβέρνησης. Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να συγκροτήσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον οι εκλογές γίνουν μετά την 1η Μαρτίου, τότε θα διεξαχθούν με τους εκλογικούς καταλόγους που προκύπτουν από την απογραφή του πληθυσμού του 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News