Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Προχωρά η διαδικασία αποζημίωσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον παγετό της άνοιξης του 2021


Υπογράφηκε χθες από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο η απόφαση ενεργοποίησης της 2 ης φάσης για την χορήγηση ενίσχυσης σε επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών που επλήγησαν οικονομικά από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες από τους παγετούς του 2021 στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Λάρισας.

Βάσει της εν λόγω απόφασης που αποτελεί συνέχεια της 1 ης φάσης του σχήματος ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν απώλειες από τους παγετούς που εκδηλώθηκαν την περίοδο 15 Φεβρουαρίου έως 20 Απριλίου 2021 με βάση τα στοιχεία του ΕΛΓΑ, καθορίζονται η διαδικασία και οι προϋποθέσεις καταβολής των σχετικών ενισχύσεων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 21 Νοεμβρίου του 2022 ενώ σύμφωνα με την απόφαση ορίζεται ότι: «Η ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος η εισφορά, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43 Α του ν. 4172/2013, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπά τους, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα».

Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών και ομάδων παραγώγων είχε προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών για την προώθηση του συγκεκριμένου ζητήματος ενώ παράλληλα είχε θίξει το ζήτημα και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, τόνισε: «Η ενίσχυση των συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και επιχειρήσεων στην οποία προχωράει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λόγω των σφοδρών παγετών της άνοιξης του 2021 που προκάλεσαν οικονομικές απώλειες, αποτελεί μια σημαντική ανάσα σε μια περίοδο ομολογουμένως δύσκολη. Πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η συνεχής στήριξη του αγροτικού κόσμου, των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών».

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News