Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Πώς η Google μας παρακολουθεί online για να προβάλλει στοχευμένες διαφημισεις


H Google παρακολουθεί την πορεία σου μέσα στο ίντερνετ και ύστερα σου προτείνει στοχευμένες διαφημίσεις, ίσως και για πράγματα που δεν έχει ποτέ αναζητήσει στο διαδίκτυο.

Τη βοήθεια τη βρίσκει στην τεχνητή νοημοσύνη. Ότι κι αν κάνουμε online, ένα like, ένα follow ή έστω να δούμε ένα βίντεο, αφήνει κάποια ίχνη πίσω του, τα οποία οι κολοσσοί της τεχνολογίας μαζεύουν σιγά σιγά για να προβάλλουν αργότερα διαφημίσεις που θεωρούν ότι θα βρούμε ενδιαφέρουσες. Και δεν χρειάζεται να έχουμε κάνει κάποια αναζήτηση γι’ αυτά.

Γιατί ίχνη μπορούν να μείνουν ακόμα και από τις συνομιλίες μας, όταν το κινητό είναι δίπλα μας. Το μικρόφωνο του κινητού είναι συνήθως πάντα ανοιχτό για να λειτουργούν, οι υπηρεσίες όπως η «Hey Siri» ή η «OK Google».

Το Voice Search Advertising όπως ονομάζεται, υπάρχει δυνατότητα να περιοριστεί. Στην περίπτωση μιας συσκευής iOS, θα πρέπει να πας στις Ρυθμίσεις, μετά στο «Siri & Search» και να απενεργοποιήσεις τα «Listen for ‘Hey Siri’», «Press Side button for Siri» και «Allow Siri When Locked».

Στις Android συσκευές πάλι, πρέπει πάλι να πας στις Ρυθμίσεις, μετά στο «Google», από εκεί «Account Services», στη συνέχεια «Search, Assistant & Voice», μετά «Voice» και απενεργοποιώντας το «Hey Google».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News