Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην Κοινότητα Ριζού και σύνδεση με το Βιολογικό Σταθμό Σκύδρας - Υπογραφή της σύμβασης


Ένα ακόμη πολύ σημαντικό έργο υποδομής θα κατασκευαστεί στο Δήμο Σκύδρας. Πρόκειται βεβαίως για το έργο με τίτλο «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην Κοινότητα Ριζού και σύνδεση με το Βιολογικό Σταθμό Σκύδρας».

Ο Δήμος Σκύδρας και η Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας, λοιπόν, ανακοινώνουν την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του 1 ου από τα δύο υποέργα της πράξης με τίτλο «ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ» με συνολικό προϋπολογισμό 4.374.912,15 € και συγκεκριμένα του υποέργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΡΙΖΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ».

Ο αρχικός συνολικός προϋπολογισμός του 1 ου υποέργου ανέρχεται στα 3.850.806,45 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».


Η σύμβαση υπογράφηκε στις 12/10/2022 (αρ. ΚΗΔΜΣ 22SYMV011410215 2022-10-12). Η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 12 μήνες.

Η πράξη αφορά την κατασκευή εσωτερικού δικτύου της Κοινότητας Ριζού συνολικού μήκους 12.890,54 μέτρων, την κατασκευή αγωγών μεταφοράς των λυμάτων των Κοινοτήτων Πετριάς, Αρσενίου και του οικισμού Πλευρώματος συνολικού μήκους 7.214,70 μέτρων και εξωτερικού δικτύου σύνδεσης του Ριζού (με πρόβλεψη εξυπηρέτησης δικτύων Αρσενίου, Πετριάς και οικισμού Πλευρώματος) συνολικού μήκους 5.034,36 μέτρων.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το έργο μπορούν ν΄απευθύνονται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σκύδρας (υπεύθυνος επικοινωνίας Σιδηρόπουλος Γρηγόριος τηλ. 238351853).Παράλληλα ζητείται η κατανόηση των πολιτών κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου.


Μετά την υπογραφή της σύμβασης η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε σχετικά:

Με συνέπεια κι αποτελεσματικότητα συνεχίζουμε την υλοποίηση μεγάλων και σημαντικών έργων υποδομής σ΄όλη την επικράτεια του Δήμου μας. Έργα μεγάλου προϋπολογισμού και πολλαπλού οφέλους για την κοινωνία μας, όπως το συγκεκριμένο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στην Κοινότητα Ριζού και σύνδεσης με το Βιολογικό Σταθμό Σκύδρας και την κατασκευή αγωγών μεταφοράς των λυμάτων των Κοινοτήτων Πετριάς, Αρσενίου και του οικισμού Πλευρώματος. Έργο σπουδαίο και σημαντικό που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και υγείας των συμπολιτών μας, στην περιβαλλοντική και πολιτική προστασία.

Κι όμως κάποιοι, ελάχιστοι ευτυχώς, ασκώντας «κριτική» κι «αντιπολίτευση» της μιζέριας και της καταστροφής προσπάθησαν να μπλοκάρουν και ν΄ακυρώσουν αυτό το μεγάλο έργο για το Δήμο μας.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή Σκύδρας, μαζί με το σύνολο των συμπολιτών μας συνεχίζουμε με συνέπεια, με υπευθυνότητα, με τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα να υλοποιούμε έργα και δράσεις και να διεκδικούμε με αποτελεσματικότητα το καλύτερο για το τόπο και για όλους τους συνανθρώπους μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News