Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

«Οι συνδυασμοί δεν κληρονομούνται, αλλά είναι αποτέλεσμα προσπάθειας και αποδοχής από την κοινωνία»


Αμηχανία και προβληματισμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις τάξεις του συνδυασμού «Ενωμένοι για την Αλμωπία» με επικεφαλή τον Σάκη Χατζηδημητρίου.

Αιτία; Η επικείμενη υποψηφιότητα του Λάκη Προκοπίδη ως υποψήφιος Δήμαρχος και κυρίως οι επικοινωνιακοί χειρισμοί του, ενόψει των δημοτικών εκλογών που θα διενεργηθούν σε ένα χρόνο ακριβώς, στις 8 Οκτωβρίου 2023.

Ο κ. Προκοπίδης σε πρόσφατη συνέντευξή του έθεσε ουσιαστικά τον εαυτό του επικεφαλή του συνδυασμού με τον οποίο εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος. Όπως είπε, «μετά την απόφαση του Σάκη Χατζηδημητρίου να μην είναι επικεφαλής του συνδυασμού μας, μου προτάθηκε να αναλάβω πρωτοβουλία και να διερευνήσω την δυνατότητα καθόδου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές». Πολλά από τα μέλη του συνδυασμού, εκλεγμένα και μη, αναρωτήθηκαν εύλογα μέσα από ποιες διαδικασίες προέκυψε αυτή η διαδοχή. Μάλιστα, αρκετοί σχολίασαν ως άκομψο το γεγονός, ότι ο κ. Προκοπίδης οδήγησε με αυτή του τη δήλωση στην… «αποστρατία» τον κ. Χατζηδημητρίου, ο οποίος δεν έχει προχωρήσει σε καμία δημόσια δήλωση με την οποία να εκφράζει την επιθυμία του να αποσυρθεί από επικεφαλής, ειδικά εν μέσω της δημοτικής περιόδου όπου ασκεί τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα που του όρισαν οι πολίτες.

Το γεγονός ότι μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Προκοπίδη δεν τυγχάνει αποδοχής πολλών μελών του συνδυασμού του, φάνηκε και στην τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Από τη συγκεκριμένη Συνεδρίαση απουσίαζε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Χατζηδημητρίου. Ο κ. Προκοπίδης έλαβε το λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον απολογισμό του Δήμου Αλμωπίας για το έτος 2019 που κλήθηκε να ψηφίσει το σώμα και δήλωσε πως «εμείς δηλώνουμε παρόντες και δεν συμμετέχουμε στην ψηφοφορία». Ωστόσο, μόνο ο ίδιος ο κ. Προκοπίδης ακολούθησε τη γραμμή αυτή, καθώς τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού επέλεξαν να συμμετέχουν στην ψηφοφορία είτε υπερψηφίζοντας, είτε καταψηφίζοντας τον απολογισμό. Είναι ενδεικτικό το σκωπτικό σχόλιο ανθρώπου που ήταν υποψήφιος με την παράταξη Χατζηδημητρίου στις προηγούμενες εκλογές, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Προκοπίδη «επικεφαλή συνδυασμού χωρίς συνδυασμό». Άλλος πρώην υποψήφιος του συνδυασμού, δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι "οι συνδυασμοί δεν κληρονομούνται, αλλά είναι αποτέλεσμα προσπάθειας και αποδοχής από την κοινωνία".

Την ίδια στιγμή, αρκετοί απ’ αυτούς που είχαν συστρατευτεί στην προσπάθεια του κ. Χατζηδημητρίου στην προηγούμενη εκλογική μάχη, σήμερα φαίνεται πως στρέφονται κυρίως προς τον συνδυσμό του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου, ο οποίος έχει αναπτύξει μια σημαντική δυναμική και φαίνεται να προχωρά σταθερά στη συγκρότηση ενός υπερκομματικού ψηφοδελτίου, στο οποίο θα συμμετέχουν άνθρωποι απ’ όλους τους χώρους.

Το βέβαιο είναι πως οι επόμενοι μήνες θα είναι «θερμοί» στο πολιτικό σκηνικό της περιοχής μας και μένει να δούμε πως θα διαμορφωθεί το τοπίο μέχρι τις εκλογές.

5 σχόλια:

  1. Άλλαξε ο Μανωλιός..... Φτάνει με τις ιδέες του πενήντα και με τους μόνιμους πολιτικάντηδες.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδαμε και τον Μπάτση πού κανονικά πρώτα θά πρέπει νά είναι άνθρωπος και μετά δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κυρίως πιατο του θέματος είναι ότι ο κ Μπινος έχει πλευρίσει και έχει προσεταιριστεί ανθρώπους του Χατζηδημητρίου.
    Ρωτήστε όμως τους ψηφοφόρους αυτών αν θα τους ψήφιζαν κάτω από την σκέπη του Μπίνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι θα ήταν πρέπον ο κ.Χατζηδημητριου να χρίσει επικεφαλής του συνδυασμού του τον κ.Μπινο.Νομιζω ότι είναι ο μόνος ικανός να αξιοποιήσει τα τόσα κεφάλαια που εξασφάλισε, λίγο πριν χάσει τις προηγούμενες εκλογές Εξάλλου μην ξεχνάμε το πόσο τον βοήθησε την δεύτερη Κυριακή!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News