Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Ιερά Σύνοδος: Σαφείς οδηγίες για την ενεργειακή διαχείριση στους ναούς - Σβήνουν οι πολυέλαιοι


Τέλος στους πολυελαίους μέσα στους ναούς έβαλαν ήδη πολλές μητροπόλεις στις εκκλησίες τους προκειμένου να γίνει εξοικονόμηση στο ρεύμα αλλά και να αντιμετωπιστούν οι φουσκωμένοι λογαριασμοί.

Οι πολυέλαιοι σβήνουν, τα κεριά και τα καντήλια στις λειτουργίες μένουν αναμμένα.

Η κατανυκτική ατμόσφαιρα δεν έρχεται για να βοηθήσει τους πιστούς να εσωτερικεύσουν τα ιερά μυστήρια της εκκλησίας. Επιβάλλεται από τις εξελίξεις και από την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας ακόμη και από τους ιερούς ναούς.

Θεία λειτουργία με καντήλια & κεριά

Ήδη ο μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος, κάλεσε εφημέριους και επιτρόπους να χρησιμοποιούν πλέον μόνο τον απαραίτητο φωτισμό στις ιερές ακολουθίες και τη θεία λειτουργία.

Τα μυστήρια του γάμου και της βάφτισης ωστόσο θα εξακολουθούν να τελούνται έμπλεα φωτός, προς αποφυγήν τυχόν διαμαρτυριών και παρεξηγήσεων.

Στο ίδιο πνεύμα και οι οδηγίες που έστειλε στις εκκλησίες της περιοχής του ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, Μακάριος. Ζητά μάλιστα να τοποθετηθούν στους πολυελαίους λαμπτήρες οικονομίας και προτρέπει τους ιερείς να λειτουργούν τις καθημερινές σε παρεκκλήσια των ενοριών τους.

Πάντως και στη Μητρόπολη Αθηνών γίνεται προσπάθεια περιορισμού της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News