Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Υποψήφια Περιφερειάρχης η Θ. Τζάκρη στην Κεντρική Μακεδονία;


Ακόμα και κεντροδεξιούς υποψηφίους, οι οποίοι θα πληρούν τα αυτοδιοικητικά και κοινωνικά κριτήρια που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα υποστηρίξει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην πραγματικότητα, η Κουμουνδούρου, προκειμένου να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» στελεχών που έχει στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλάζει στρατηγική προσέγγισης και αποσυνδέει σε σημαντικό βαθμό τις υποψηφιότητες των τοπικών αρχόντων από το βασικό κριτήριο που υπήρχε μέχρι σήμερα και ήταν η κομματική ιδιότητα.

Όχι σε λάθη του παρελθόντος

Οι Τοπικές Οργανώσεις θα κάνουν τις προτάσεις τους, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι θα εισακουστούν στο σύνολό τους, καθώς βασικό κριτήριο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη συγκεκριμένη στιγμή είναι οι υποψηφιότητες να συγκεντρώνουν ευρύτερη αποδοχή, ώστε να είναι εκ του αποτελέσματος επιτυχείς. Βασική επιδίωξη, δηλαδή, είναι να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος, τα οποία στοίχισαν στον ΣΥΡΙΖΑ, περιορίζοντας απολύτως την επιρροή του στον αυτοδιοικητικό χάρτη.

Τα κριτήρια που επιλέγει η Κουμουνδούρου

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι τη συγκεκριμένη στιγμή η κομματική ιδιότητα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των προϋποθέσεων που έχει θέσει η αρμόδια κομματική επιτροπή. Αντίθετα, η κοινωνική αποδοχή, η αυτοδιοικητική εμπειρία και η κοινωνική ενσυναίσθηση αποτελούν τις κύριες προϋποθέσεις για να διεκδικήσει κάποιος τον δήμο ή την περιφέρεια στις επόμενες εκλογές με το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, η αρμόδια επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Κατερίνα Νοτοπούλου και η Κατερίνα Κνήτου, έχει ήδη ετοιμάσει το πολιτικό πλαίσιο εντός του οποίου θα πρέπει να κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τα κριτήρια που θα πρέπει να ισχύσουν για να στηρίξει η Κουμουνδούρου μια υποψηφιότητα.

Ευρείες συμμαχίες

Στο κείμενο αυτό γίνεται λόγος για ευρείες συμμαχίες που θα επιχειρήσει να κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να καταλήξει σε μια υποψηφιότητα που στόχο θα έχει την πολιτική αλλαγή στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης. Η εισήγηση της επιτροπής, η οποία είναι ομόφωνη, επρόκειτο να συζητηθεί κατ’ αρχάς στην Πολιτική Γραμματεία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το πολιτικό περιτύλιγμα που θα έχει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει να κάνει με τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατ’ επανάληψη έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει πολλούς δημάρχους και περιφερειάρχες ως «δικά της παιδιά», με αποτέλεσμα να έχει μετατρέψει τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης σε «φτωχό συγγενή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιδίωξη της Κουμουνδούρου είναι οι πρώτοι υποψήφιοι να έχουν ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Στην Κουμουνδούρου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σβήνουν και γράφουν ονόματα, αν και ακόμη βρίσκονται πολύ μακριά από τις τελικές αποφάσεις.

Υποψήφια Περιφερειάρχης η Τζάκρη στην Κεντρική Μακεδονία;

Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ακούγεται έντονα το όνομα της Θεοδώρας Τζάκρη. Η Βουλευτής Πέλλας έχει μια διαχρονική πορεία στα πολιτικά δρώμενα, καθώς έχει διατελέσει υπουργός, τόσο σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου), όσο και του ΣΥΡΙΖΑ (επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα). Εκλέγεται συνέχεια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από το 2004.

Όσοι στηρίζουν την Θεοδώρα Τζάκρη για υποψήφια Περιφερειάρχη, κάνουν λόγο πως πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή που σίγουρα θα πάει πολύ καλύτερα από τον Χρήστο Γιαννούλη, ο οποίος στις εκλογές του 2019 είχε λάβει ποσοστό μόλις 11,48% (Από τις 71 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει μόνο 8!).

Θεωρούν πως η εν λόγω υποψηφιότητα μπορεί να συσπειρώσει τις προοδευτικές δυνάμεις σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Κιλκίς, Χαλκιδική και Σέρρες.

Πηγή: parapolitika.gr

3 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News