Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Βαριά ατζέντα στη συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κ. Ιγνατιάδου με τον Πρωθυπουργό


Δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου:

Συνάντηση και σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό της χώρας, κο Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συνοδευόταν από τον υπουργό εσωτερικών κο Πέτσα, τον υπουργό ΥΠΑΑΤ κο Γεωργαντά, τον Γ.Γ. Ενωσιακών πόρων του ΥΠΑΑΤ, κο Παπαγιαννίδη, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κο Λυκουρέντζου.

Είχα την ευκαιρία να θέσω απ ευθείας στον Πρωθυπουργό τα ειδικότερα θέματα του Δήμου μας, αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, όπως ενδεικτικά αναφέρω: οδικό δίκτυο, σύνδεση με Εγνατία, κάθετος άξονας, φράγμα Αλμωπαίου, το οποίο είναι στην τελική ευθεία για τη δημοπράτηση του, δίκαιες αποζημιώσεις για όλους τους αγρότες, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, λύση του προβλήματος για τους αγρότες που δεν υπέβαλαν προσωρινές δηλώσεις παγετού το 2020 και δεν μπόρεσαν να υποβάλλουν οριστικές δηλώσεις, κατ' εξαίρεση λύση, αφενός διότι η χρονιά ήταν αυστηρού εγκλεισμού και ως εκ τούτου υπήρχαν αγρότες που δεν είχαν ενημερωθεί, αφετέρου η επιβάρυνση του οργανισμού είναι ασήμαντη.

Τα ειδικότερα θέματα του Δήμου μας που έθεσα, μεταξύ άλλων:

-Έγκριση του αιτήματος μας στο πρόγραμμα: "Αντώνης Τρίτσης", της χρηματοδότησης της μελέτης για την ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στη Σκύδρα.

Ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός εσωτερικών κος Πέτσας, δεσμεύτηκαν ότι θα εξετάσουν το αίτημα μας.

Για εμάς είναι προτεραιότητα, είναι ανθρωπιά, παιδεία και πολιτισμός η στήριξη των καθημερινών μαχητών της ζωής, μέσω και της λειτουργίας του ειδικού σχολείου.

- Έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου μας για τη λειτουργία του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στο δήμο μας, το οποίο πρόσφατα ολοκληρώσαμε.

- Παραχώρηση της ΛΑΦ με αλλαγή του σχετικού νόμου.

- Ίδρυση ΕΠΑΛ στη Σκύδρα. 200 μαθητές καθημερινά ξεκινούν από τη Σκύδρα και τα χωριά μας, από τα άγρια χαράματα για να φοιτήσουν στο ΕΠΑΛ Έδεσσας. Πρέπει να λήξει η ταλαιπωρία αυτή των μαθητών και των οικογενειών τους και τα παιδιά μας πρέπει να ακολουθούν την εκπαιδευτική κατεύθυνση που επιθυμούν και όχι να αναγκάζονται να ακολουθήσουν τη γενική κατεύθυνση.

- Χρηματοδότηση για τη συντήρηση του ιστορικού σιδηροδρομικού σταθμού Σκύδρας, το σταθμαρχείο, το οποίο κατασκευάστηκε το έτος 1916 και είναι ο μοναδικός σταθμός στην Ελλάδα που εξακολουθεί να λειτουργεί. Σημειωτέον ότι από την προηγούμενη θητεία μας, εξασφαλίσαμε τις σχετικές μελέτες, σε συνεργασία νε ΓΑΙΟΣΕ και ΟΣΕ.

Επίσης είναι διαχρονικό το αίτημα του Δήμου Σκύδρας για επιστροφή της ιστορικής "Βαρβάρας"- το τρενάκι της Καρατζόβας, με το οποίο την περίοδο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου γινόταν ο ανεφοδισμός του πολεμικού μετώπου. Η θέση της " Βαρβάρας" είναι στο φυσικό της περιβάλλον, στο σιδηροδρομικό σταθμό της Σκύδρας και μόνο.

Να σημειώσω ότι το 2016, αν θυμάμαι καλά, η διοίκηση του ΟΣΕ απάντησε στο αίτημα μας για επιστροφή της ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ότι βρίσκεται στις αποθήκες του στον Πειραιά και ότι δήθεν θα αξιοποιούνταν από τον ΟΣΕ, μέχρι σήμερα ουδόλως αξιοποιήθηκε...

- Στο Δήμο Σκύδρας, σ' έναν κατεξοχήν αγροτικό δήμο, με το σύνολο των μεγαλύτερων μεταποιητικών επιχειρήσεων, με όλες τις αγροτικές καλλιέργειες, που στηρίζει με την πλούσια αγροτική παραγωγή του την εθνική οικονομία, που στην επικράτεια του και διοικητικά του όρια, λειτουργεί το τελωνείο Πέλλας, η χημική υπηρεσία Ημαθίας - Πέλλας, ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ. ΙΣΧΥΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ. ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ να μην υπάρχει στην έδρα κάθε δήμου, τουλάχιστον ένα τραπεζικό κατάστημα και πόσω μάλλον σε δήμο που έχει όλες τις επιχειρήσεις, τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνίες, το Τελωνείο, χιλιάδες εργαζόμενους το καλοκαίρι...η κυβέρνηση μπορεί να συμφωνήσει την ορθολογική λειτουργία και ανάπτυξη των τραπεζών, με βάση την ισσόροπη ανάπτυξη της περιφέρειας, με βάση την ισοτιμία και ισονομία όλων των πολιτών.

Ευχαριστώ ολόθερμα τον Πρωθυπουργό, όλους τους παρόντες υπουργούς, ΓΓ και πρόεδρο ΕΛΓΑ για τη συνεργασία.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!








 

2 σχόλια:

  1. Άραγε ο δήμαρχος Αριδαίας τι να ζήτησε από τον πρωθυπουργό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α στο καλο σου μ εκανες και γελασα βραδιατικα

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News