Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Αρμενία: Γκέι ζευγάρι αυτοκτόνησε πέφτοντας από γέφυρα


Ο Tigran και ο Arsen, γκέι ζευγάρι στην Αρμενία, αυτοκτόνησε πέφτοντας από γέφυρα, αφού αντάλλαξε ένα φιλί.

Πριν αυτοκτονήσουν οι νεαροί δημοσίευσαν φωτογραφίες τους γράφοντας: «Happy End». Πήραμε μαζί την απόφαση να μοιραστούμε τις φωτογραφίες και να κάνουμε τα επόμενα βήματα».

Σε μία από τις φωτογραφίες ανταλλάσσουν ένα φιλί και σε μια άλλη δείχνουν τις βέρες τους.

Δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι οι γονείς των νεαρών δεν αποδέχθηκαν τη σχέση τους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Arsen το έσκασε από το σπίτι του.


Σύμφωνα με το Epress.am, ο ένας από τους νεαρούς ήταν 16-17 ετών, ο άλλος μερικά χρόνια μεγαλύτερος. Πριν την αυτοκτονία το ζευγάρι φέρεται να δέχθηκε απειλές.

Η ομάδα δικαιωμάτων Pink Armenia δήλωσε: «Οι νεαροί άνδρες είχαν ακόμη πολλά χρόνια ζωής μπροστά τους, αλλά λόγω της μισαλλοδοξίας απέναντί τους, προχώρησαν σε αυτό το τραγικό βήμα.

Τα LGBT άτομα είναι πολύ εξοικειωμένα με το αίσθημα της απομόνωσης και της παρεξήγησης από την οικογένεια και την κοινωνία».

«Αυτό το τραγικό περιστατικό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα LGBT άτομα στην Αρμενία δεν είναι ασφαλή και δεν προστατεύονται από την κοινωνία ή το κράτος», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η ανάρτηση του ζευγαριού κατακλύστηκε από χυδαία ομοφοβικά σχόλια μετά το θάνατό τους.

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε μόλις το 2003 αλλά πολλοί εξακολουθούν να επιλέγουν να κρατούν μυστικές τις σχέσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News