Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Έδεσσα: Κοπή πλάτανου στο πάρκο Κιουπρί


Έντονη συζήτηση έχει γίνει για την κοπή του πλατάνου στο πάρκο Κιουπρί, με πολλούς δημότες να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους.

Οι απόψεις όλων των πολιτών είναι σεβαστές, αλλά πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια για την επικινδυνότητα του πλατάνου που κόπηκε. Ο Δήμος Έδεσσας ζήτησε την άδεια για κλάδεμα και εξισορρόπηση του φορτίου δύο πλατάνων στο πάρκο Κιουπρί από το Δασαρχείο Έδεσσας, που είναι ο αρμόδιος φορέας για αυτές τις αδειοδοτήσεις. Μετά από αυτοψία το Δασαρχείο Έδεσσας απάντησε ότι ο ένας πλάτανος πρέπει να κλαδευτεί και ο άλλος πρέπει να κοπεί! Ενώ ο Δήμος Έδεσσας ζήτησε άδεια για κλάδευση, το Δασαρχείο Έδεσσας ζήτησε την κοπή το δέντρου, καθώς ήταν επικίνδυνο και θα μπορούσε να πέσει ανά πάσα στιγμή.

Με δεδομένο ότι η θέση του πλάτανου είναι σε ένα πολυσύχναστο πάρκο, με πολλούς διερχόμενους, πολλά παιδιά να παίζουν και άλλα να περνούν από το σημείο για να πάνε στο ΔΑΚ ή το Κολυμβητήριο, μία πιθανή πτώση του πλάτανου μπορεί να μας κόστιζε ανθρώπινες ζωές!

Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας η αρμόδια υπηρεσία, το Δασαρχείο Έδεσσας, δεν δίνει απερίσκεπτα άδειες για κοπή πλατάνων, καθώς είναι προστατευόμενο είδος. Επιπρόσθετα, ο Δήμος Έδεσσας δεν έχει κανένα λόγο να κόβει πλατάνια, το αντίθετο μάλιστα αφού οι αιωνόβιοι πλάτανοι συνδέονται με την κοινωνική ζωή της πόλης και αποτελούν τοπόσημα της πόλης. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι κάθε κοπή δέντρου γίνεται μετά από γνωμάτευση ειδικών και μόνο εάν αυτό είναι επικίνδυνο. Φυσικά όσα δέντρα έχουν κοπεί στον αστικό ιστό της πόλης έχουν αντικατασταθεί με φυτεύσεις περισσότερων δέντρων που ενισχύουν τον χαρακτήρα της πόλης των νερών. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News