Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Συνάντηση του Λ. Βασιλειάδη με τον Υπουργό Υγείας και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Γιαννιτσών


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συνόδευσε σήμερα την Πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Γιαννιτσών κ. Ειρ. Μυστακίδου σε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη, με τον οποίο και συζήτησαν για σειρά αιτημάτων του Συλλόγου που αφορούν τους καρκινοπαθείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η εισήγηση της 3ης ΥΠΕ και του ΓΝ Πέλλας για τη μετατροπή της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας της ΝΜ Γιαννιτσών σε Μονάδα Χημειοθεραπείας, συγχρόνως με την έγκριση πρόσθετης ιατρικής θέσης Ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας για την απρόσκοπτη λειτουργία της προτεινόμενης αναβάθμισης του Ογκολογικού Τμήματος της Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών του ΓΝ Πέλλας.

Επιπλέον, εφόσον προχωρήσει η μετατροπή, ζητήθηκε από τον Υπουργό σε επόμενο χρόνο να εξεταστεί η επιστημονική διασύνδεση του παραπάνω τμήματος με Πανεπιστημιακή Ογκολογική Κλινική Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου, για την εγκυρότερη και αρτιότερη διαχείριση των ογκολογικών περιστατικών της περιοχής ευθύνης της ΝΜ Γιαννιτσών.

Ο κ. Πλεύρης, ο οποίος υποδέχθηκε τον Λάκη Βασιλειάδη και την κ. Μυστακίδου με ιδιαίτερη θέρμη, αναγνώρισε τη σημασία της ΝΜ Γιαννιτσών καθώς εξυπηρετεί μεγάλο όγκο περιστατικών, και το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της Πέλλας, αλλά και όμορων περιφερειακών ενοτήτων. Όπως ανέφερε, το Υπουργείο επεξεργάζεται ήδη τα αιτήματα, ενώ ο Βουλευτής θα διατηρήσει την επαφή μέχρι να μπουν τα θεμέλια για την απρόσκοπτη λειτουργία της κλινικής. Συμφωνήθηκε πως υπάρχει ανάγκη ισχυροποίησης της μονάδας, καθώς είναι από τα λίγα επαρχιακά νοσοκομεία με Ογκολογικό Τμήμα, του οποίου οι ανάγκες έχουν αυξηθεί αισθητά από την ίδρυσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News