Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Ξηρός λαιμός: 7+1 τρόποι για άμεση ανακούφιση


Ο ξηρός λαιμός οφείλεται συχνά σε κρυολόγημα, αφυδάτωση ή ύπνο με το στόμα ανοιχτό. Υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι, αλλά εξετάστε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν γιατρό εάν τα συμπτώματα διαρκέσουν περισσότερο από μία εβδομάδα.

Ο ξηρός, γρατζουνισμένος λαιμός είναι ένα κοινό σύμπτωμα, ειδικά κατά το φθινόπωρο και τους κρύους μήνες του χειμώνα, όταν ο αέρας είναι ξηρός και οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού εξαπλώνονται.

Συνήθως, ο ξηρός λαιμός είναι σημάδι για κάτι μικρό, όπως ξηρότητα στον αέρα, κρυολόγημα ή ίωση. Η εξέταση των άλλων συμπτωμάτων σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε την αιτία του ξηρού λαιμού σας και να ξέρετε αν πρέπει να καλέσετε το γιατρό σας.

Οι περισσότεροι από εμάς όταν χρησιμοποιούμε φυσικές ή «σπιτικές» θεραπείες αναζητούμε καταπράυνση, ενυδάτωση, και φυσικά συστατικά, αναφέρει ο γενικός ιατρός Άρης Γκόβας.

Τα περισσότερα κρυολογήματα ή οι ιώσεις καθώς και η γρίπη χρειάζονται μερικές ημέρες για να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους. Τα αντιβιοτικά δεν θεραπεύουν ένα κρυολόγημα, μία ίωση ή μία γρίπη, γιατί σκοτώνουν μόνο βακτήρια – όχι ιούς.

Ξηρός λαιμός: 7+1 τρόποι αντιμετώπισης για άμεση ανακούφιση

Για να αισθανθείτε καλύτερα κατά τη διάρκεια του κρυολογήματος ή της ίωσης, καθώς και όταν έχετε γρίπη, δοκιμάστε τα παρακάτω:

Πάρτε ένα μη συνταγογραφούμενο αναλγητικό, όπως ιβουπροφαίνη, για να ανακουφίσετε τον πονόλαιμο και τους πόνους του σώματος.

«Πιπιλίστε» μια παστίλια για το λαιμό όπως οι φυτικές παστίλιες, που συνεισφέρουν στην ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και έχουν μια καταπραϋντική αίσθηση κατάλληλη για ξηρότητα και ερεθισμό στο λαιμό αφού καθώς λιώνει η καραμέλα στο στόμα αυξάνεται η παραγωγή σιέλου, η οποία λιπαίνει και καταπραΰνει τους φλεγμονώδεις ιστούς και απομακρύνει μολυσματικούς οργανισμούς από αυτούς.

Περιέχουν, επίσης, βιταμίνη C και ψευδάργυρο που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πίνετε ζεστά υγρά, όπως ζωμό και ζεστό τσάι.

Κάντε γαργάρες με ένα μείγμα ζεστού νερού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Χρησιμοποιήστε ένα αποσυμφορητικό ρινικό σπρέι για να ανακουφίσετε τη βουλωμένη μύτη.

Πίνετε επιπλέον υγρά για να διατηρήσετε το στόμα και το λαιμό σας υγρό και να αποτρέψετε την αφυδάτωση.

Ξεκουραστείτε αρκετά.

Ενεργοποιήστε έναν υγραντήρα για να υγράνετε τον αέρα στο δωμάτιό σας.

Να θυμίσουμε μερικές αιτίες που προκαλούν ξηρότητα και ερεθισμό στον λαιμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News