Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Κολωνός: Συνθήματα στο μαγαζί του 53χρονου - «Βιαστή ψόφα, δε χωράνε βιαστές στη γειτονιά»


Ανάστατη είναι η γειτονιά του Κολωνού που βλέπει να αποκαλύπτεται ένα θρίλερ με θύμα ένα κορίτσι μόλις 12 ετών. Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα τόσο στο κατάστημα του 53χρονου, που φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε το κορίτσι, όσο και στο επαγγελματικό αυτοκίνητό του.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι έγραψαν με σπρέι «δε χωράνε βιαστές στη γειτονιά» και «φόλα στους βιαστές» στα ρολά του μαγαζιού στον Κολωνό, ενώ στο βαν που ήταν παρκαρισμένο έξω από το κατάστημα έγραψαν «βιαστή ψόφα».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο 53χρονος όσο και ο 42χρονος που συνελήφθησαν την Παρασκευή μετά από ένταλμα των δικαστικών αρχών για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης σε βάρος 12χρονου κοριτσιού πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη, στις 11 το πρωί.

Καμία στήριξη στο παιδί

Η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 λέγοντας πως από τη μέρα που έγινε η επίσημη καταγγελία στην αστυνομία, τις αρχές Σεπτεμβρίου, κανείς κοινωνικός λειτουργός ή ψυχολόγος δεν ενδιαφέρθηκε για το μικρό κορίτσι ή τα αδερφάκια του, παρά μόνο όταν το θέμα πήρε διαστάσεις.

Όπως είπε η ίδια από τις 3 Σεπτεμβρίου που έγινε η καταγγελία, δεν έγινε καμιά επίσκεψη κοινωνικού λειτουργού. Μόλις η υπόθεση έγινε γνωστή στα μέσα ενημέρωσης πριν λίγες μέρες, την ανήλικη επισκέφτηκε κάποιος από το δήμο Αθηναίων. Η δικηγόρος καταγγέλλει πως αυτή ήταν η μόνη «ψυχολογική στήριξη» του παιδιού και της οικογένειάς του.

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς το κοινωνικό κράτος έχει δείξει για ακόμη μια φορά ότι είναι απόν. Πριν από μια εβδομάδα, εμφανίστηκαν στο σπίτι δύο κοινωνικές λειτουργοί από τον Δήμο Αθηναίων όμως εξαφανίστηκαν. Εχθές τους ενημέρωσαν ότι θα παραπεμφθούν σε ψυχολόγο. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει από τη πρώτη στιγμή, όχι έναν μήνα μετά».

«Το παιδί είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση» ανέφερε και έκανε έκκληση να σταματήσουν δημοσιογράφοι να βρίσκονται κάτω από το σπίτι του παιδιού, καθώς όπως είπε το κοριτσάκι πήγαινε σχολείο κανονικά.

Κύκλωμα πίσω από τον βιασμό της 12χρονης

Σοκάρουν τα όσα αποκάλυψε η δικηγόρος της 12χρονης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η 12χρονη, δεν έχει καν εικόνα έφηβης, είναι ένα μικρό παιδί» και συνέχισε «δεν υπήρχε η παραμικρή υπόνοια στην οικογένεια, ότι αυτός ο άνθρωπος, μπορεί να προβεί σε τέτοιες πράξεις σε βάρος ενός παιδιού».

«Η ζωή αυτού του παιδιού, έχει καταστραφεί. Το διάστημα της κακοποίησης δεν ήταν αντικειμενικά μεγάλο, ήταν 3-4 μηνών» σημείωσε. Η δικηγόρος αποκάλυψε πως μαθεύτηκε η αλήθεια: «Η οικογένεια ανακάλυψε μηνύματα, με τον 53χρονο και αμέσως – με τις βαλίτσες – καθώς βρισκόταν στο σπίτι της θείας του, εκτός Αθηνών, πήγαν στο ανηλίκων και κατήγγειλαν το γεγονός».

«Πιθανόν να υπάρχουν συνεργοί»

Όσον αφορά στην πληροφορία ότι κάποιοι από τους πελάτες, στη θέαση της ανήλικης έφυγαν και της είπαν να προσέχει, η δικηγόρος ανέφερε: «Ο “κύριος” αυτούς που προσέλκυε, τους έλεγε ότι είναι ανήλικο. Ξέρανε πού πάνε όλοι αυτοί. Πρέπει να προχωρήσει η έρευνα σε βάθος, να εντοπιστούν όλοι αυτοί».

«Δεν αποκλείω να προκύψουν και άλλες υποθέσεις όπως της 12χρονης, το πιστεύω. Για να υπάρχει τόση οργάνωση, πιθανόν να υπάρχουν συνεργοί. Για έναν μήνα και, η ΓΑΔΑ, έψαχνε την υπόθεση, γι’ αυτό και είχε επαναπαυθεί ο 53χρονος» είπε η δικηγόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News