Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Δημοσκόπηση MRB: Στις 7,5 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ


Στις 7,5 μονάδες η διαφορά είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας MRB που διενεργήθηκε για το OPEN, το διάστημα 19 – 21 Σεπτεμβρίου σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 29,6% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΠΑΣΟΚ καταγράφει ποσοστό 12,1%. Τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση και το Μέρα25 με 4,2% και 3,5% αντίστοιχα. Με αναγωγή στα έγκυρα (χωρίς την αποχή και τα λευκά) τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 31,3%, ΣΥΡΙΖΑ 23,8%, ΠΑΣΟΚ 11,7%, ΚΚΕ 5,#, Ελληνική Λύση 4,4 και Μέρα25 3,7%.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγεται από το 38,9% των ερωτηθέντων ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας από το 29%.

Προτιμούν κυβέρνηση με συνεργασία κεντροαριστεράς

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζουν και οι απαντήσεις στο ερώτημα για την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Το 22,6% απαντούν ότι βλέπουν θετικά μια συγκυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – μικρότερων κομμάτων της Δεξιάς. Αντίστοιχα, θετικά βλέπει μια κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – μικρότερων κομμάτων της Αριστεράς, το 24,2% των ερωτηθέντων.

Πώς αξιολογούν οι πολίτες την παρουσία Μητσοτάκη και Τσίπρα στη ΔΕΘ

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός αξιολογείται αρνητικά από το 38,4% των πολιτών και θετικά από το 28,7. Tο 45,6% αξιολογεί αρνητικά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ενώ μόλις το 19,6 απαντά ότι αξιολογεί θετικά την παρουσία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορικά με την παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ αυτή αξιολογείται αρνητικά από το 40% και θετικά από το 10,6%.

Το δίλημμα «σταθερότητα ή χάος» που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει το 34% των ερωτηθέντων, ενώ ποσοστό 43,5% απαντά ότι δεν τον εκφράζει καθόλου. Αντιστοίχως το «οικογενειοκρατία ή προοδευτική συμμαχία» που έθεσε ως δίλημμα ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει το 28,3% και δεν εκφράζει το 45,5%.

Ανησυχία για την ακρίβεια

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,οι πολίτες αξιολογούν την ακρίβεια ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Συγκεκριμένα, ποσοστό 56,2% απαντούν ότι η ακρίβεια είναι το βασικότερο θέμα που τους απασχολεί, ενώ η ανεργία έρχεται δεύτερη με ποσοστό 11,8%.


Ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα ελληνοτουρκικά και η εγκληματικότητα ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά ενώ μόλις το 2,8% αξιολογεί τις υποκλοπές ως το βασικότερο ζήτημα που απασχολεί.

8 σχόλια:

  1. Η ΑΥΓΗ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΧΑ...ΧΑ....ΧΑ....ΞΕΦΤΙΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι ζαιοι εχουν κρυμενη δημοσκοπιση στη κουμουνδουρου, 99% ο Ζηκος.

      Διαγραφή
  2. Μαυρο στους Τσιπρομαδούρους μαυρο στους αναρχοαπλητους μαυρο στους μπαχαλακηδες της κουμουνδούρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήφηηηηη παρε χάπια ιωδίου βλάκα α βλάκα θα τρως σφαλιάρα που ο σβέρκος σου θα γίνει σαν της μαιμούς τον κ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο που εινα αυτος ο Σηφης ρε φιλε? ο Αψαλιωτης ειναι?

      Διαγραφή
  4. απο τοτε που ο Ανδρουλακης δηλωσε οτι δεν κανει για πρωθυπουργος ο Μητσοτακης εχει πεσει απο 17% στο 10% ο συριζα ανεβηκε 2 μοναδες αλλα αυτους τους περιθωριακους δεν τους φοβατε η ΝΔ, οσο για τον λαο θελει τη σιγουρια του και να κοιματε ησυχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα στατιστικά και οι δημοσκοπήσεις πιστεύω ότι είναι για Κολωνάκι Εκάλη Κηφισιά Μύκονο Πάρο κτλ, τώρα εδώ μέσα οι φουκαραδες πού ασχολούνται με ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ ΝΔ και δεν έχουν στην αποθήκη ούτε κολωβιθροξυλο να πετάξουν στην σόμπα ,και η φακή και το φασόλι πάει σύννεφο αν βέβαια γιατί πήγαν στο θεό οι τιμές και για αυτά, εφόσον αυτοί οι ταλαίπωροι ασχολούνται ακόμη με άσπρο μπλέ πράσινο δεν είναι ούτε άξιοι της μοίρας τούς,στην υγεία σάς κορόιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κλεισε την πορτα κανει ρευμα και θα κρυωσεις....βλήμα.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News