Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Δημοσκόπηση Marc: Πάνω από 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Καμιά έχθρα με τον τουρκικό λαό λέει το 72,2%


Κέρδη αποκόμισε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την παρουσία του στη ΔΕΘ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα για το αν υπάρχει έχθρα με τον τουρκικό λαό.

Στην ερώτηση για τον αν υπάρχει έχθρα μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού λαού ένα μεγάλο ποσοστό που φτάνει το 72,2% λέει όχι ενώ ένα 25,2% λέει ναι.


Αναφορικά με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το 31,8% λέει καλή, το 20,3% μάλλον καλή ενώ αντίθετα το 25% την θεωρεί κακή και ένα ποσοστό 13,8% μάλλον κακή. Γενικά πάντως θετικά αποτιμάται από το 52,1% των ερωτηθέντων.


Στο αν υπάρχει ικανοποίηση από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού το 45% λέει ναι ή μάλλον ναι και ένα 48% όχι ή μάλλον όχι.


Για την παρουσία του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 52,4% αξιολογεί αρνητικά την παρουσία του στη ΔΕΘ και το 34,7% θετικά.


Στο ερώτημα για το ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις στη ΔΕΘ ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 42,1% έναντι 31% του Αλέξη Τσίπρα ενώ το 26,9% δεν απάντησε.


Αναφορικά με την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών και εδώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μπροστά με 48,6% και ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 35,8% και ο Αλέξης Τσίπρας με 35,3%. Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 27,6%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 23,8% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 16,4%.


Στο ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο στο τιμόνι της χώρας το 48,5% δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 31,1% ο Αλέξης Τσίπρας ενώ δεν απάντησε το 20,4%.


Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 8,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα έχει ποσοστό 32,8 έναντι 24,1% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,4%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4,1%, το ΜεΡΑ25 με 2,8%.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News