Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Ψηφίζεται αύριο η τροπολογία για την καταβολή προκαταβολών στους πληγέντες παραγωγούς σε Άθυρα, Δυτικό και Ραχώνα


Κατατέθηκε σήμερα (28.09.2022) και ψηφίζεται αύριο (29.09.2022) η τροπολογία του ΥΠΑΑΤ που προβλέπει καταβολή προκαταβολής στους ζημιωθέντες παραγωγούς λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων του Ιουνίου.

Μεταξύ των Νομών που προβλέπονται στην τροπολογία είναι και ο Νομός Πέλλας, σε Τοπικές Κοινότητες του οποίου (Άθυρα, Δυτικό, Ραχώνα) εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα στις 23 Ιουνίου 2022, με αποτέλεσμα να προκληθούν ολοκληρωτικές καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες.

Σύμφωνα με την τροπολογία, ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.ΓΑ), με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, έως 31η Δεκεμβρίου 2022, δύναται να χορηγεί στους δικαιούχους προκαταβολή έναντι αποζημίωσης και να καθορίζει προκαταβολής διαφορετικό, ανά ζημιογόνο αίτιο ανά προϊόν ανά γεωγραφική ζώνη.

Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Με τη σημερινή κατάθεση της τροπολογίας, που ανοίγει τον δρόμο για την καταβολή των προκαταβολών στους πληγέντες παραγωγούς των Αθύρων, Δυτικού και Ραχώνας, υλοποιείται ακόμα μια δέσμευση μας προς τους αγρότες μας. Συνεχίζουμε με συνέπεια λόγων και έργων με κεντρικό στόχο να βρισκόμαστε δίπλα στα προβλήματα τόσο του αγροτικού κόσμου όσο και όλων των πολιτών χωρίς εξαιρέσεις».

2 σχόλια:

  1. Τα σπαράγγια τα ξέχασες Σταμενιτη που είναι οι αποζημιώσεις,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάλιο πέντε και στο χέρι παρά 10 και καρτέρι λέει ο λαός και έχει δίκιο. Δώστε έστω τα μισά από αυτά που λέτε γιατί όλο το ποσό δεν θα το δούμε ποτέ Διονύση. Από ταξιμο δεν πέθανε κανείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News