Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Πανελλαδική σύσκεψη ροδακινοπαραγωγών στη Βέροια - Τι θα συζητηθεί


Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, με την αιγίδα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, συγκαλεί την Πέμπτη (22 Σεπτεμβρίου) στις 6:30 το απόγευμα, σύσκεψη των Δ.Σ Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών από πέντε ροδακινοπαραγωγικούς νομούς της χώρας.

Στη συνάντηση βασικό θέμα συζήτησης θα είναι: «Ροδάκινο, τα προβλήματα της φετεινής περιόδου και οι προοπτικές του».

Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο κ. Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, «μόνο υποσχέσεις ακούμε αλλά σύντομα ολοκληρώνεται η συγκομιδή και θέλουμε να ξέρουμε πότε θα μας καταβληθούν αποζημιώσεις για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την καλλιέργεια. Πολλοί παραγωγοί αναγκάζονται να κόψουν τα δέντρα τους. Οι αγρότες δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τη νέα χρονιά λόγω οικονομικών προβλημάτων. Μέχρι στιγμής υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την συνάντηση».

Τα βασικά προβλήματα που θα συζητηθούν για την καλλιέργεια είναι:

- Διπλασιασμός του κόστους παραγωγής

- Χαμηλές εμπορικές τιμές

- Άκαιρες και έντονες βροχοπτώσεις που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ

- Βιομηχανικό ροδάκινο (προβλήματα απορρόφησης)

- Αναδιαρθρώσεις

- Κινητοποιήσεις για την ανάδειξη και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Στην σύσκεψη θα παρευρεθούν Αγροτικοί Σύλλογοι και αγρότες από την Ημαθία, την Πέλλα, την Φλώρινα, την Κοζάνη, και την Λάρισα. Στην συνάντηση επίσης αναμένεται να συζητηθούν τα ζητήματα και των άλλων προϊόντων που αφορούν κυρίως τις συγκεκριμένες περιοχές.

1 σχόλιο:

  1. Του χρόνου να μην μαζέψεις κάνεις ροδάκινα πολλά επαγγέλματα εξαρτώνται από μας εάν δεν υπάρχει ικανοποιητική τιμή του προϊόντος να μην μαζέψει κανείς από την αρχή μέχρι το τέλος αυτή τη λύση που πρέπει να γίνει για τώρα και για το μέλλον της συγκεκριμένης καλλιέργειας και κουβέντα πρέπει να ξεκινήσει από αυτήν τη φάση την Πέμπτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News