Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Χορταστική σαλάτα με καλαμπόκι


Τέλεια επιλογή για συνοδευτικό δείπνου

Υλικά

- 6 καλαμπόκια

- 2 κ. σ. μηλόξυδο

- 2 κ. σ. ελαιόλαδο

- 1/4 κ. γλ. σκόνη σκόρδου

- 1/4 κ. γλ. τσίλι σε σκόνη

- 1/2 κ. γλ. αλάτι

- 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι 

- 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση

- 1/2 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

- 1/2 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους

- 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

- 1/4 φλ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Προσθέστε ελάχιστο νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήστε το να σιγοβράσει. Προσθέστε το καλαμπόκι και μαγειρέψτε για 4 με 5 λεπτά, γυρνώντας να ψηθεί από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το καλαμπόκι και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να το επεξεργαστείτε.

Βήμα 3

Ξεκολλήστε τους σπόρους καλαμποκιού από το «σώμα» του και προσθέστε τους σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα ντοματίνια, το κόκκινο κρεμμύδι, την πιπεριά και τον βασιλικό και ανακατέψτε. Περιχύστε με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 4

Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με θρυμματισμένη φέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News