Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Η Σμύρνη στα βάθη των αιώνων


Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην 86η ΔΕΘ, λαμβάνοντας υπόψη τον ισχυρό συμβολισμό που φέρει ως φυσική συνέχεια της πόλης της Σμύρνης.

Την έκθεση επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εστίας Αλμωπίας «Αλησμόνητες Πατρίδες» Σταύρος Βαφειάδης.

Εκεί έγινε αναδρομή στην ιστορία της Σμύρνης από την αρχαιότητα μέχρι την Καταστροφή, παρουσιάζοντας ένα χρονολόγιο με τους βασικούς σταθμούς της πόλης και των ανθρώπων της, ενώ παρουσιάστηκαν οι βασικοί πυλώνες της πόλης, η Αγία Φωτεινή, ο Πανιώνιος και η Ευαγγελική Σχολή, με μοναδικές φωτογραφίες και τεκμήρια από το Ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης. Παράλληλα, παρουσιάστηκε υλικό από τη ζωή, την καθημερινότητα και τα επαγγέλματα της Σμύρνης, ολοκληρώνοντας την ψηφιακή περιήγηση με δύο ενδιαφέροντα διαγράμματα με τα στρατιωτικά και πολιτικά γεγονότα που οδήγησαν στην Καταστροφή του 1922.

1 σχόλιο:

  1. Πράγματι πολύ ωραία έκθεση με σύντομη αναφορά σε όλα τα σημαντικά γεγονότα και ωραίες φωτογραφίες.Τους δώσαμε συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News