Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Καβάλα: «Ο δράστης την είχε απειλήσει ότι θα σκοτώσει και εκείνη και το παιδί αλλά δυστυχώς δεν τον κατήγγειλε»


Συγκλονιστικές λεπτομέρειες αποκαλύπτονται για τη σχέση του 56χρονου κτηνοτρόφου, που σκότωσε την 31χρονη και το 10 μηνών βρέφος τους στη Λεκάνη Καβάλας και εν συνεχεία αυτοκτόνησε.

Θύμα η 31χρονη Α.Κ., η οποία μεγάλωσε στη Γερμανία, από Γερμανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, σπούδασε στη Νέα Υόρκη και επέστρεψε πριν από μερικά χρόνια στον τόπο καταγωγής της μητέρας της και κατοικία των παππούδων της. Θύμα, επίσης, το 10 μηνών μωρό τους.

Ο δικηγόρος της άτυχης κοπέλας, Μάρκος Αποστολίδης, μίλησε στο iefimerida.gr και αποκάλυψε ότι η γυναίκα είχε δεχθεί απειλές και στο πρόσφατο παρελθόν. Εκτιμά ότι το χέρι του το όπλισε ο φόβος ότι θα φύγει με το παιδί στη Γερμανία, παρότι τον είχαν διαβεβαιώσει και εγγράφως ότι δεν είχε τέτοια πρόθεση και πως θα πήγαινε μόνο για 15-20 ημέρες, για να ρυθμίσει κάποιες κληρονομικές εκκρεμότητες.

Παράλληλα, ο κ. Αποστολίδης αποκαλύπτει ότι ο δράστης του διπλού φονικού και αυτόχειρας «δεν αγαπούσε ιδιαίτερα» ούτε την ίδια ούτε το παιδί τους, αφού στο μαιευτήριο την πήγε φίλος του, επειδή ο ίδιος είχε δουλειά στα κατσίκια!

Τραγική λεπτομέρεια: Η μητέρα της εκλιπούσης έφυγε σήμερα για να επιστρέψει στη Γερμανία και έμαθε τα νέα μόλις προσγειώθηκε.

«Το ζευγάρι δεν πήγαινε καλά. Συζούσαν δεν ήταν παντρεμένοι ούτε σύμφωνο συμβίωσης είχαν. Γνωρίστηκαν πριν από 4 χρόνια, όταν η κοπέλα είχε έρθει για μια διπλωματική εργασία. Της άρεσε το χωριό, ήταν φυσιολάτρης, λάτρευε τα ζώα, της άρεσε ο βουκολικός τρόπος ζωής εδώ στη Λεκάνη Καβάλας, όπου είναι και λίγο πρωτόγονα τα πράγματα. Προφανώς αυτή η αντίφαση την είχε «εξιτάρει» και γοητεύτηκε. Τώρα, γοητεύτηκε από τον ίδιο; Από τον τρόπο ζωής; Τι να σας πω. Πάντως από τον Ιούλιο και μετά ήταν χώρια και ζούσε με τον παππού της στο χωριό» αφηγείται ο κ. Αποστολίδης λέει στο iefimerida.gr και αποκαλύπτει:

«Η γυναίκα είχε δεχθεί και άλλη λεκτική απειλή πριν τρεις μήνες που χώρισαν ότι θα σκότωνε εκείνη και το μωρό αν έφευγε με το παιδί στη Γερμανία. Η γυναίκα δεν το κατήγγειλε πουθενά δυστυχώς». Ωστόσο, όπως αφηγείται, μετά βελτιώθηκε λίγο η επικοινωνία μεταξύ τους σχετικά με το μωρό, ο πατέρας έβλεπε όποτε ήθελε το παιδί.

Διαβεβαιώνει δε ότι δεν ήταν επιθυμία της άτυχης 31χρονης να πάει στη Γερμανία να ζήσει, γιατί είχε νοικιάσει σπίτι στο χωριό.

«Ήθελε να πάει στη Γερμανία για 15-20 ημέρες για να ρυθμίσει κάποια κληρονομικά γιατί η κοπέλα είχε χάσει από νεαρή ηλικία τον πατέρα και τη γιαγιά της και θα επέστρεφε στο χωριό με το μωρό. Δεν είχε καμία πρόθεση να μείνει εκεί και να αποστερήσει τον πατέρα από την επαφή παιδί του. Αυτό τον τρόμαξε φαίνεται, παρότι τον είχαμε διαβεβαιώσει και προφορικώς και γραπτώς μάλιστα είχαμε καταθέσει ενόρκως στο δικαστήριο ότι δεν υπήρχε τέτοια επιθυμία».

Για να προσθέσει: «Τώρα τι άλλο υπήρχε μέσα στο μυαλό του το θολωμένο, του ανθρώπου αυτού ο Θεός το ξέρει. Δεν έδειχνε τέτοιος άνθρωπος. Και προχθές που ήρθε στο δικαστήριο δεν έδειχνε έξαλλος, νευρικός, ούτε φώναζε, φαινόταν ένας ήρεμος άνθρωπος. Είχαν βέβαια και 25 χρόνια διαφορά, δεν είχε και τη μόρφωση, ένας απλός λαϊκός κτηνοτρόφος ήταν η κοπέλα είχε δύο πτυχία, όλα παίζουν τον ρόλο τους».

Δεν πήγε ο ίδιος τη γυναίκα του στο μαιευτήριο να γεννήσει - Έστειλε φίλο του γιατί... είχε δουλειά στα κατσίκια

Ερωτηθείς για το λόγο που συνέβη το φονικό απάντησε: «Η πιθανή εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι ο φόβος του όπλισε το χέρι. Παρότι δεν καιγόταν από αγάπη ούτε για το βρέφος ούτε για την κοπέλα. Αυτό το απέδειξε την ημέρα που γέννησε η γυναίκα. Δεν την πήγε στο μαιευτήριο όταν έσπασαν τα νερά, ένας φίλος του την πήγε. Ούτε την επισκέφθηκε, γιατί είχε δουλειά στα κατσίκια, όπως είχε πει».

Τραγική φιγούρα η μητέρα της 31χρονης η οποία είχε έρθει στην Καβάλα για να παραστεί στο δικαστήριο και σήμερα αναχώρησε για τη Γερμανία. «Στο αεροδρόμιο όταν προσγειώθκε το έμαθε από οικείο πρόσωπο το έμαθε και τώρα ψάχνει εισιτήρια για να έρθει στην Ελλάδα να παραλάβει τη σορό της κόρης της, δυστυχώς».

Τραγική ειρωνεία είναι πως θα βγει απόφαση δικαστηρίου που θα όριζε ποιος θα πάρει την επιμέλεια κάτι που δεν έχει καμία σημασία πλέον αφού και οι τρεις είναι κάτω από το χώμα...

Πώς έγινε το διπλό φονικό στην Καβάλα

Ο 56χρονος κτηνοτρόφος σήμερα το πρωί την παρέσυρε στο βουνό, για βόλτα μαζί με τον γιο τους, και τους δολοφόνησε και τους δύο. Στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

«Έλα στο μαντρί» ήταν τα τελευταία λόγια του δράστη, σύμφωνα με πληροφορίες. Εχοντας σκοπό να δολοφονήσει τη σύζυγό του και το παιδί τους, ενημέρωσε τον εξάδελφό του λέγοντάς του «έλα στο μαντρί».

«Πριν προλάβω να ρωτήσω τι έγινε, μου το έκλεισε», φέρεται να είπε ο εξάδελφος του 56χρονου στους αστυνομικούς, ενώ εξήγησε ότι κλείνοντας το τηλέφωνο άκουσε πυροβολισμούς, αλλά δεν έδωσε σημασία καθώς θεώρησε ότι ήταν κυνηγοί. Φθάνοντας στο μαντρί φώναξε το όνομα του εξαδέλφου του, αλλά κανείς δεν απάντησε. «Πλησίασα την καλύβα και είδα τα τρία πτώματα», είπε.

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή ακόμα και να ήθελε η κοπέλα να γυρίσει στη Γερμανία είναι αυτός λόγος να τη σκοτώσεις??? Θα τρελαθούμε τώρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News