Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Θ. Τζάκρη: «Προς τη σωστή κατεύθυνση η τροπολογία για τους παραγωγούς σε Άθυρα, Δυτικό, Ραχώνα και Αγροσυκιά»


Θ. Τζάκρη: «Προς τη σωστή κατεύθυνση η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς σε Άθυρα, Δυτικό, Ραχώνα και Αγροσυκιά να λάβουν προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στις καλλιέργειες εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων του περασμένου Ιουνίου»

Προς τη σωστή κατεύθυνση είναι η ψήφιση τροπολογίας η οποία δίνει τη δυνατότητα στον ΕΛΓΑ να καταβάλλει άμεσα προκαταβολές στους παραγωγούς που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιούνιο 2022, σε Σέρρες, Κιλκίς, Πέλλα, Ξάνθη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον Υπουργό ΑΑΤ, μετά την ψήφιση της τροπολογίας, θα χορηγηθούν οι προκαταβολές και θα ακολουθήσει η εξόφληση αφού ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις και όλα τα πορίσματα.

Ειδικότερα, για το Νομό Πέλλας, αφορά στις τοπικές κοινότητες Άθυρων, Δυτικού, Ραχώνας και Αγροσυκιάς, που τα ακραία καιρικά φαινόμενα τον περασμένο Ιούνιο είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν ολοκληρωτικές καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες βαμβακιού, κηπευτικών, ρεβιθιού, βιομηχανικής τομάτας, σιτηρών αραβόσιτου κλπ.

Για το εν λόγω θέμα από την πλευρά μου είχε κατατεθεί σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό ΑΑΤ, αμέσως μετά την εκδήλωση των ακραίων αυτών καιρικών φαινομένων τον περασμένο Ιούνιο με την οποία ζητούσα να στελεχωθεί με το αναγκαίο εκτιμητικό προσωπικό το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις, οι οποίες οφείλουν να είναι δίκαιες και αντικειμενικές και να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν καθώς και να καταβληθούν προκαταβολές εν όψει των τελικών πορισμάτων και η όσο το δυνατόν ταχύτερη εξόφληση των οριστικών αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς των οποίων το εισόδημα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News