Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Σέρρες: «Άρχισα να ουρλιάζω για να σηκώσουμε το δέντρο», λέει ο αδερφός του 69χρονου - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες


Τραγικό θάνατο βρήκε το απόγευμα του Σαββάτου (17/9) ένας 69χρονος στα Χρυσοχώραφα Σερρών.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον άτυχο άνδρα, που καταπλακώθηκε από δέντρο στην αυλή του σπιτιού του, το οποίο ξεριζώθηκε, πιθανότατα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν εκείνη τη στιγμή. Διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ηράκλειας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Α.Τ. Ηράκλειας.

Συγκλονίζει ο άνδρας που βρήκε τον αδελφό του καταπλακωμένο από δένδρο

Τον 69χρονο βρήκε νεκρό κάτω από το δέντρο ο αδελφός του που μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών για τις συνθήκες αυτής της τραγωδίας είπε ότι κατά τη διάρκεια του ακραίου καιρικού φαινομένου που έπληξε αργά το απόγευμα του Σαββάτου την Π.Ε. Σερρών ο αδελφός του πήγε να πάρει από ένα τραπεζάκι, που βρισκόταν κάτω από το δέντρο, το κινητό του και το ασύρματο σταθερό του σπιτιού του.

Ο αδελφός του 69χρονου είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Εγώ τον βρήκα σκοτωμένο κάτω από το δένδρο. Είχε πιάσει το μπουρίνι. Είκοσι λεπτά φυσούσε δυνατά. Εγώ καθόμουν στη βεράντα του σπιτιού μου το οποίο βρίσκεται 200 μέτρα από το δικό του. Μόλις τελείωσε το μπουρίνι, πήρα το αυτοκίνητο μου να πάω στη δουλειά μου, να ταΐσω τα πρόβατα. Περνώντας από το σπίτι του αδελφού μου, είδα το δένδρο πεσμένο και σταμάτησα. Μπήκα στην αυλή, φώναξα «Γιάννη» αλλά δεν τον έβλεπα. Ο Γιάννης δεν είναι μόνο αδελφός μου είναι και φίλος μου. Τον έψαξα μήπως ήταν στα περιστέρια ή στις κότες του. Μόλις γύρισα τον είδα κάτω από το δένδρο. Το κλαδί τον είχε καπακώσει στην καρδιά. Άρχισα να φωνάζω για να με βοηθήσουν να σηκώσουμε το δένδρο. Δεν μπορούσα να το σηκώσω μόνος. Άρχισα να ουρλιάζω στην γειτονιά και ήρθαν οι γείτονες και κόψαμε το κλαδί, απελευθερώθηκε αλλά ήταν ήδη αργά. Πρέπει να ήταν κάτω από το δένδρο περίπου σαράντα λεπτά. Ήρθε το ασθενοφόρο και τον πήρε».

Οσον αφορά τις συνθήκες τις τραγωδίας ο αδελφός του 69χρονου είπε: «Κάτω από το δένδρο βρήκαμε το τραπεζάκι που υπήρχε στην αυλή σπασμένο και πεσμένα κάτω το κινητό και το σταθερό τηλέφωνο. Φαίνεται ότι τα είχε ξεχάσει εκεί και βγήκε να τα πάρει και τον καταπλάκωσε το δένδρο το δένδρο, ένα μεγάλο πεύκο που το ξερίζωσε ο δυνατός αέρας».Ένας από τους γείτονες του 69χρονου, ο Νίκος Γάλλιος μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών: «Ήταν πολύ έντονο, πολύ γρήγορο και πολύ ξαφνικό το φαινόμενο. Όταν κόπασε το φαινόμενο ακούσαμε φωνές στη γειτονιά, κάποιους ανθρώπους να τρέχουν, να ουρλιάζουν, ξαφνικά καταλάβαμε ότι κάτι συμβαίνει. Μας θλίβει πολύ το γεγονός. Ήταν πολύ δυσάρεστο αυτό που ζήσαμε. Όλο το χωριό είμαστε συγκλονισμένοι». «Η θεομηνία άφησε πίσω της τεράστια προβλήματα αλλά πέρα από αυτά τα προβλήματα τα υλικά, είχαμε κι έναν θάνατο που πραγματικά είναι ένα τραγικό γεγονός» είπε ο Δήμαρχος του Δήμου Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News