Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Λ. Προκοπίδης για Δημοτικές Εκλογές: «Ποιος μπορεί να οδηγήσει το Δήμο στην επόμενη ημέρα που οραματιζόμαστε;»


Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου Αλμωπίας Λάκη Προκοπίδη:

Δεκατέσσερις μήνες έχουν απομείνει μέχρι την διεξαγωγή των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής, που θα διοικήσει το δήμο Αλμωπίας, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι πολίτες του δήμου, θα βρεθούν για άλλη μια φορά μπροστά σε “διλήμματα”, που τίθενται παραμονές εκλογών. Διλήμματα, που πολλές φορές αποπροσανατολίζουν τους πολίτες και δεν τους επιτρέπουν να έχουν ξεκάθαρο, το κριτήριο της επιλογής.

Κριτήριο επιλογής, με βάση τις δυνατότητες των υποψηφίων, να δώσουν λύσεις στα αυξημένα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά κυρίως την δυνατότητα να οδηγήσουν το Δήμο στην επόμενη ημέρα των προκλήσεων και των ευκαιριών.

Η αποκεντρωμένη λειτουργία των οργάνων διοίκησης του Δήμου και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων, θα πρέπει να είναι το κυρίαρχο στοιχείο στη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου διοίκησης του δήμου, στη μετά -Μπάτση εποχή, που βοηθούμενη και από το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε, στα πλαίσια της περίφημης “κυβερνησιμότητας”, δημιούργησε ένα συγκεντρωτικό τρόπο διοίκησης, απορρίπτοντας κάθε πρόταση για συναίνεση στη λειτουργία των οργάνων διοίκησης του δήμου.

Έχουμε μπροστά μας τεράστιες προκλήσεις, που αφορούν τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και του νέου ρόλου που καλείται να διαδραματίσει στο διοικητικό χάρτη της πατρίδας μας.

Η διαμόρφωση ενός μακρόπνοου στρατηγικού σχεδιασμού, που θα απαντάει στις αναπτυξιακές προοπτικές του δήμου, η αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών, η θεσμική θωράκιση στη λήψη των αποφάσεων, η αποκεντρωμένη λειτουργία, ο ουσιαστικός ρόλος των Τοπικών Κοινοτήτων, η ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων & μνημείων και η τοποθέτησή τους στη θέση που τους αξίζει και η μετεξέλιξη του δήμου σε έναν ελκυστικό προορισμό, θα πρέπει να είναι τα κυρίαρχα στοιχεία της επόμενης ημέρας.

Η συναίνεση στη λήψη των αποφάσεων και οι απαραίτητες συνεργασίες που θα προκύψουν από έναν δημόσιο διάλογο, θα σηματοδοτήσουν την νέα εποχή στον Δήμο. Μόνο έτσι οι πολίτες, θα νοιώσουν εμπιστοσύνη στη διοίκηση του Δήμου και θα συμμετέχουν ενεργά σε πιθανές πρωτοβουλίες.

Το ουσιαστικό δίλημμα, των επερχόμενων εκλογών, είναι ποιος πληροί τις προϋποθέσεις και μπορεί να μετουσιώσει σε πράξη τις απόψεις και τα “θέλω” των συνδημοτών μας.

Ποιος μπορεί να οδηγήσει το Δήμο στην επόμενη ημέρα, που οραματιζόμαστε;

Όσοι διοίκησαν στο παρελθόν, απέδειξαν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο νέο μοντέλο διοίκησης και στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Αποτέλεσαν μια διοίκηση χαμηλών προσδοκιών, απογοητεύοντας τους πολίτες που τους τίμησαν με την ψήφο τους.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι.

Να συνεχίσουμε, την πορεία διαχείρισης των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών ή θα χαράξουμε μια νέα πορεία, που θα σηματοδοτεί, βαθιές μεταρρυθμιστικές αλλαγές στη λειτουργία του Δήμου, που θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των οργάνων διοίκησης, σε ζητήματα της καθημερινότητας των συνδημοτών μας. Αλλαγές που θα συνοδεύονται από ρηξικέλευθες προτάσεις και υποστηρικτικές δράσεις.

Σε όλη την διάρκεια της θητείας μου ως δημοτικός σύμβουλος, είχα την δυνατότητα να προτείνω σημαντικές αλλαγές και ένα νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου. Πιο συμμετοχικό, πιο δημοκρατικό και με την αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου.

Σε αυτή την νέα προσπάθεια καθοριστικό ρόλο θα έχουν τα Τοπικά Συμβούλια. Πολλά ζητήματα των Τοπικών Κοινοτήτων, θα λύνονται τοπικά, άμεσα & γρήγορα και δεν θα απαιτείται η παρέμβαση των κεντρικών οργάνων διοίκησης του Δήμου.

Διανύουμε μια κρίσιμη και καθοριστική περίοδο. Θα βρεθούμε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, τις οποίες θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Η επιλογή των προσώπων που θα επιλεγούν στις 8 Οκτωβρίου 2023, θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα, για την μετεξέλιξη του δήμου σε ένα σύγχρονο και πρωτοπόρο Δήμο.

Έχουμε όλα τα εχέγγυα για μια επιτυχημένη παρουσία. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για να το υλοποιήσει.

Θα πετύχουμε, γιατί είμαστε το καινούριο που έρχεται. Χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς στοιχεία συναλλαγής. Εξασφαλίζουμε τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα, την αξιοκρατία και δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες.

35 σχόλια:

  1. Από τη στιγμή που όπως λες όσοι διοίκησαν στο παρελθόν απέδειξαν ότι δεν μπορούν, τότε γιατί ήσουν υποψήφιος με τον πρώην Δήμαρχο Σάκη Αθανάσιο Χατζηδημητρίου. Καλά ξεκινάς Λάκη Ευάγγελε Προκοπίδη. Με φάουλ. Όλοι οι άλλοι είναι άχρηστοι και εσύ είσαι ο ικανός που θα μας σώσεις. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποιοι ειστε εσεις. μεχρι τωρα δεν εχεις παρουσιασει καποιον που να ειναι μαζι σου. την ομαδα σου την ρωτησες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ονόματα που ακούγονται, είναι πολύ δυνατά.

      Διαγραφή
    2. ....σαν τον Πύρρο Δήμα δηλαδή;

      Διαγραφή
  3. Μόνος σου να τρέξεις δεύτερος θα βρεις οπότε άστο καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας σταματήσει το αφήγημα του 'καλού παιδιού'. Χρειαζόμαστε αποτελεσματικούς ανθρώπους για να διαχειριστούν την τύχη αυτού του τόπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το επίπεδο πού διαθέτετε μέχρι Μπάτση είστε επομένως χαλαρώστε και απολαύστε τα κατορθώματα του ψήφου σάς

      Διαγραφή
  5. ΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ απόλυτα - αρκεί να πειστεί να συμμετέχει - ήδη μερικοί συζητώντας μεταξύ μας αποφασίσαμε να τον πείσουμε

      Διαγραφή
  6. Τους συμβούλους του συνδυασμού σου τους ρώτησες Λάκη; Σάκη εσύ τι λες για όλα αυτά; Υποτίθεται είσαι επικεφαλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσες θα μπορέσεις δήμαρχος.... Καλά κρασιά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο Κε Προκοπιδη,ξεκινάτε σωστά.Το ότι κάνετε αυτοκριτική,δείχνει ότι δεν συμβιβαζεσθε και δεν γλειφετε κανέναν.Εισθε ο μόνος,που καταθέτει προτάσεις και όχι σαν τους άλλους,που το μέλημά τους είναι μόνο η κατάληψη της εξουσίας,τρέχοντας από πανηγύρια σε πανηγύρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ανθρωπος που χαντακωσε τον αθλητισμο της αλμωπιας,που αφησε αβοηθητο το μπασκετ και διελυσε την αρση βαρων χωρις ιχνος υποστηριξης τουλαχιστον μια δεκαετια που διοικουσε. Τωρα τι,απεκτησε συνειδηση και θα τρεξει για τα κοινα του δημου μας?
    Μαλλον οχι,μαλλον θελει να αρμεξει λιγο ακομα γαλα απτην τοπικη κοινωνια,ευχαριστω αλλα δε θα παρω,ναστε καλα,καλη δυναμη σε αυτα που θα δουμε και θα ακουσουμε τους επομενους μηνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως εγω διαβάζω ότι 4 από τους 12 του πανευρωπαϊκού Παίδων και Κορασίδων, είναι απο Αλμωπία.

      Διαγραφή
  10. Όταν είσαι έτοιμος για δήμαρχος και μιλάς για όραμα για δημοκρατικές πρακτικές τότε ανακοινώνει συνεργάτες. Πιστεύω ότι απλά προσπαθείς να θέσεις τον εαυτό σου επικεφαλή υποθέτωντας ότι θα κόψεις την αρχηγία από κάποιον άλλο. Από οράματα έχουμε όλοι. Συγκεκριμένα δεν είπες τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαλλον δεν ζουσες τα τελευταια χρονια στην Αριδαια.Επι διοικησης Προκοπιδη το μπασκετ ηταν πρωταγωνιστης στην ΕΚΑΣΚΕΜ και πρωταθλητης. Η δε αρση βαρων στις πρωτες θεσεις της πανελληνιας καταταξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακομα εν ενεργερια αθλητης ειμαι,σε διαφορετικο συλλογο ομως,γιατι ξυπνησαμε,εστω και λιγο αργα,οποτε μη τα λες σε εμενα αυτα πες τα στου; φιλους σου γλειφτη μου,νασαι καλα,εγω καθαρη συνειδηση εχω και καθαρο μετωπο παντως,εσεις οι υποστηρικτες του φατε γιαρμα κτλ

      Διαγραφή
    2. Μάλλον δεν έπιασε το γλείψιμο σου και πήγες αλλού.

      Διαγραφή
  12. Βλεπω ποδοσφαιρο Βουλγαρία -γύφτοι , πάλι αυτοί οι μπάσταρδοι Σκέτο Μακεδονία χρησιμοποιούν, α ρε καργιόληδες κομουνιστές πουλήσατε την Μακεδονία στους γυφτοσκοπιανους. μια ζωή προδότες ρε Τσίπρα φτού σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λακη αν θες να βγεις παρε τον Σηφη στο ψηφοδελτιο εχει και αγαπητικια στον εξαπλατανο και ειναι και τριχωτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αριδαία νέα σας σιχαθικα ΓΑΜΩ την δεξιά σάς εδώ μέσα αν αυτό είναι αντικειμενικο site εγώ είμαι εξωγήινος ούτε μισό κλικ άλλη φορά γεια σας και χαρά σάς και μαζί με εμένα και άλλοι πολλοί ακόμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν θα κανεις αλλο κλικ; μωρη παλι εδω μεσα θα γλειφεις.

      Διαγραφή
    2. πολλοί ειστε που θα φύγετε; και που στο διάολο θα πάτε;

      Διαγραφή
  15. Καλή επιτυχία φίλε Λάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επιτέλους ας ανέβει λίγο το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στην Αλμωπία. Και ο Λάκης και ο Μπινος μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση. Καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κυριε Προκοπιδη ξερετε ο αγωνας που ξεκινατε ειναι καπως δυσκολος, θα τ ακουτε, θα σας τι λενε, θα σας ενοχλουν πολλα, θα εχετε πολεμο δικαιο η αδικο, με λιγα λογια θελει στομαχι, αν αντεχεις προχωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 4.21 ΜΗ ΦΕΥΓΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΑΠΟΨΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν κρίνω από τα σχόλια το επίπεδο είναι πολύ Underground στο υπέδαφος, βέβαια διακρίνω και μία δεξιοαγαπιαση,ε βέβαια Ν Πέλλης γνωστοί για την αγάπη προς την χούντα κάποιες συνήθειες δεν κόβονται ΓΑΜΩ την δεξιά σάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρε καλως το παιδι χα..χα...χα.. εσυ μωρη κουκλιτσα μου δεν θα ξαναμπαινες στο σαιτ, τελικα εδω μεσα θα γλειφεις συνεχως χα...χα...χα...

      Διαγραφή
  20. ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ 5.07 ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΛΕΦΤΑΡΑ ΠΑΣΟΚΟΥ, ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΗΤΕ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News