Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Πυρά Φλωρίδη σε ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις: «Πάσχει από αγχώδη πολιτικοποίηση» - Από τι κινδυνεύει το ΠΑΣΟΚ


Για αγχώδη προσπάθεια πολιτικοποίησης του θέματος των παρακολουθήσεων εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης.

Σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρώην υπουργός τονίζει ότι ειδικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «που από την πρώτη στιγμή ζητά παραίτηση του Πρωθυπουργού και μιλά για κατάλυση της Δημοκρατίας» επιδιώκει «να χορογραφήσει σκηνικά παλαιότερων, όντως αντιδημοκρατικών, εποχών».

Ο κ. Φλωρίδης προειδοποιεί επίσης και το ΠΑΣΟΚ για τη στάση που κρατά. Παρότι, όπως λέει, «δικαίως θεωρεί ότι θίγεται λόγω της προσωπικής διάστασης της υπόθεσης που αφορά την ηγεσία του, διατρέχει ένα μεγάλο κίνδυνο: Να συμπαρασυρθεί, εξαιτίας του προσωπικού χαρακτήρα που λαμβάνει η σύγκρουση μεταξύ του αρχηγού του και του πρωθυπουργού, σε δεσμευτικά αδιέξοδα που θα θέσουν σε δοκιμασία την πολιτική σταθερότητα της χώρας». Για να συμπληρώσει πως αυτό είναι κάτι που «αντιβαίνει στο πολιτικό πνεύμα της παράταξης και του ενδιάμεσου χώρου και το οποίο πρέπει ν’ αποφευχθεί, κόντρα στα, φανερά πια, σχέδια κάποιων».

Τις προηγούμενες ημέρες άλλο ένα πρόσωπο του χώρου Κέντρου/Κεντροαριστεράς, η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, τόνισε ότι οι παρακολουθήσεις είναι ένα κακό νέο, όμως επισημαίνει ότι ακόμα χειρότερη είδηση είναι το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας μετά τις επερχόμενες εκλογές.

Ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Φλωρίδη στα ΝΕΑ

«Είναι αδιαμφισβήτητο, ότι πρακτικές που αντιβαίνουν στο πολιτικό πνεύμα της Δημοκρατίας, νόμιμες ή νομότυπες, οφείλουν να εξηγούνται επαρκώς, ν’ αντιμετωπίζονται και, κυρίως, να διορθώνονται.

Αυτό αποτελεί καταστατική συνθήκη του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος, ενώ πρέπει να τονισθεί ότι σήμερα υπάρχουν και ειδικότεροι λόγοι σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με τους οποίους οι αντιφάσεις και οι δυσλειτουργίες της Δημοκρατίας, θα πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται με περισσότερη Δημοκρατία.

Ταυτόχρονα, είναι επιτακτικό, εξαιτίας της πολυτάραχης μεταβατικής εποχής μας και των πολλαπλών κρίσεων και κινδύνων που φυτρώνουν στη διαδρομή της, να βρεθούν οι κατάλληλες ισορροπίες και δικλείδες ασφαλείας μεταξύ των δημοκρατικών προταγμάτων και της ιδιαίτερα σημαντικής αξίας για τη χώρα μας, της Εθνικής Ασφάλειας. Άσκηση όμως καθόλου εύκολη, όπως δείχνουν και τα γεγονότα.

Δημοκρατία και η Εθνική Ασφάλεια, ως κορυφαίες εθνικές αξίες, θα πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία από τον εγχώριο πολιτικό ανταγωνισμό.

Συμβαίνει όμως έτσι; Τα κόμματα εξουσίας που έχουν δοκιμαστεί στην άσκησή της και τώρα βρίσκονται στην αντιπολίτευση, δεν έτυχε ν’ ακούσουν για τις χρόνιες παθογένειες και αβελτηρίες μηχανισμών, όπως η ΕΥΠ, όταν κυβέρνησαν; Μηχανισμοί, που όμως είναι απολύτως απαραίτητοι στη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων; Δεν γνωρίζουν τη διαχρονική προσπάθεια της χώρας να θέσει, άλλοτε επιτυχώς και άλλοτε όχι, υπό δημοκρατικό έλεγχο και να οργανώσει με σύγχρονο και εθνικά αποτελεσματικό τρόπο, τη λειτουργία αυτών των μηχανισμών;

Δεν υπαινίσσομαι κάτι, το λέω ευθέως: Η πολιτική αντίδραση των κομμάτων στις υποθέσεις παρακολουθήσεων, δεν αντιστοιχείται στο επίπεδο του γεγονότος καθαυτού. Πάσχει από αγχώδη και πληθωριστική πολιτικοποίηση. Ειδικά αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που από την πρώτη στιγμή ζητά παραίτηση του πρωθυπουργού και μιλά για κατάλυση της Δημοκρατίας, θέλοντας να χορογραφήσει σκηνικά παλαιότερων, όντως αντιδημοκρατικών, εποχών. Το δε ΠΑΣΟΚ, που δικαίως θεωρεί ότι θίγεται λόγω της προσωπικής διάστασης της υπόθεσης που αφορά την ηγεσία του, διατρέχει ένα μεγάλο κίνδυνο: Να συμπαρασυρθεί, εξαιτίας του προσωπικού χαρακτήρα που λαμβάνει η σύγκρουση μεταξύ του αρχηγού του και του πρωθυπουργού, σε δεσμευτικά αδιέξοδα που θα θέσουν σε δοκιμασία την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Κάτι που αντιβαίνει στο πολιτικό πνεύμα της παράταξης και του ενδιάμεσου χώρου και το οποίο πρέπει ν’ αποφευχθεί, κόντρα στα, φανερά πια, σχέδια κάποιων.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, για τις πολιτικές δυνάμεις, να μπορούν κάθε φορά να ζυγίζουν την βαρύτητα κρίσεων, να εκτιμούν το πώς αυτές συνδέονται με μείζονα αγαθά όπως η Δημοκρατία και η Εθνική Ασφάλεια και πώς θα μπορούσαν να τα υπερασπίσουν καλύτερα. Επίσης, αν το επιδιωκόμενο θεμιτό κομματικό όφελος, αντιστοιχείται με το μέγεθος και το βάρος των προβλημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα. Τέλος, αν έχουν πολιτική ενσυναίσθηση για την ποιότητα των εναλλακτικών λύσεων, που θα προτείνουν σύντομα στον ελληνικό λαό. Με άλλα λόγια, να πείθουν στοιχειωδώς ότι κριτήριο των αντιδράσεών τους είναι τα συμφέροντα της χώρας και όχι των κομμάτων τους.

Πάντως, το ασφαλές κριτήριο για την πορεία του πολιτικού ανταγωνισμού σε κάθε κρίση, παραμένει το κοίταγμα στον καθρέφτη της κοινωνίας. Οι πρώτες ενδείξεις, ίσως βοηθήσουν κόμματα και πολιτικούς να καταλάβουν καλύτερα, ότι η πολιτική που παράγουν είναι, κυρίως, κοντόφθαλμη για τα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας».

10 σχόλια:

  1. Βλέπω επιστρατεύσατε όλους τους πασόκους του Σημιτιστάν που ξέχασαν να πεθάνουν ,να αναλάβουν την υπεράσπιση Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη λογική υπερασπιζονται και το συμφέρον της χώρας και όχι τον Μητσοτάκη. Αυτό εσύ δεν μπορείς να το καταλάβεις.

      Διαγραφή
    2. Ας δούμε λοιπόν τι λέει ένας εν ενεργεία βουλευτής της ΝΔ σήμερα . Ο Κ. Τζαβάρας. «Η λειτουργία του πολιτεύματος έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα και ο πρωθυπουργός οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» «Δεν μπορεί σ’ όλο τον κόσμο μεγάλα Μέσα με παγκόσμια εμβέλεια ν’ ασχολούνται μ’ αυτή την υπόθεση και τα δικά μας να τη θεωρούν ήσσονος σημασίας. Δεν είναι δημοκρατική στάση αυτό. Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία να μην υπάρχουν Μέσα που, με όρους αμεροληψίας και αντικειμενικότητας, μάχονται να ενημερώσουν τον κόσμο για το τι πραγματικά συνέβη σ’ αυτή την υπόθεση. Η διακίνηση διαρροών δεν είναι ενημέρωση…»
      Εσείς ξεθάψτε τον κάθε Φλωρίδη που ξαφνικά ξαναθυμηθήκατε ότι υπάρχει και βρήκατε ακλόνητα τα επιχειρήματά του ενός -σε άλλη περίσταση- πασόκου που κατέστρεψε τη χώρα.

      Διαγραφή
    3. κ εσυ ξεθαψες τον Τζαβαρα συντροφε Πατροκλε....αμ πως οπως μας βολευει;

      Διαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΒΛΕΠΩ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ. ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΚΚΕ. ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Η ΠΕΡΗΦΗΜΗ ΦΡΑΣΗ < ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΛΕΞΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΥΠΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΗΡΕΜΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ 5% ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΩΡΙΜΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΒΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ. ΠΕΡΝΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΟΚΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σχόλιο , κατά την ταπεινή μου άποψη, εκφράζει ρατσισμό στον άνθρωπο που υπηρέτησε την Ελλάδα,έντιμα και καθαρά,δίχως ψεγάδι! Η δε γενίκευση για διάφορα πρόσωπα τα οποία εκφράζουν τη γνώμη ,φανερώνει την αγωνία κάποιων,οι οποίοι ξεβολεύφτηκαν ή και δεν έχουν τη δυνατότητα πιθανόν να ελέγχουν .Στη δημοκρατία,την οποία όλοι επικαλούνται, όλες οι γνώμες είναι σεβαστές! Ο ανθρώπινος ρατσισμός όμως ,δείχνει πολύ καθαρά το πώς αντιλαμβάνεται μια μερίδα ανθρώπων την ελευθερία της γνώμης,και μάλιστα πολιτικών που υπηρέτησαν την Πατρίδα με ζήλο και έντιμα!Αυτούς θα έπρεπε να τους τιμούμε και όχι ...να παρακαλούμε να πεθάνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γrigora.xexasane.to.xrimatistirio.tou.simitinizmou.koroida.🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό είναι μια αλήθεια,η οποία προέκυψε μετά με τη συμμετοχξ των πολιτών γοα τζόγο!! και κερδοσκοπία! Λανένας δε με υποχρέωσε να αγοράζω μετοχές!! Αλλά μη ξεχνάμε ότι πλέον της εικοσαετίας ,είμαστε πάνω στο αεροπλανοφόρο,που ονομάζεται ευρώ! Αυτό μας οδήγησε και στα προγράμματα ανάπτυκης και στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου! Αλλά το νόμισμα δε φταίει ούτε για ούτε για τα δάνεια,ούτε για ..
    Τις όποιες σπατάλες εκάμαμε! Το "μαζί τα φάγαμε" του κ.Πάγκαλου είχε μια βάση! Άλλοι έφαγαν πολλά και άλλοι λίγα! !..Μη μας κακοφαόνεται η αλήθεια!! Καλή Παναγιά να έχουμε όλοι! Ευχαροστώ για τη φιλοξενία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σύντροφε ΦΛΩΡΙΔΗ και στα ανώτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΩΣΤΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΦΛΩΡΙΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΠΟΙΟ ΣΥΧΝΑ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News