Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Χοιρινές μπριζόλες με ντοματίνια, κρεμμύδι και φέτα


Μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής, ψητής μπριζόλας

Υλικά

- 2 κ. σ. ελαιόλαδο

- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες

- 4 χοιρινές μπριζόλες

- Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση

- 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη

- 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε κύβους

- 1 κ. σ. αποξηραμένος βασιλικός

- 2 1/2 κ. γλ. βαλσάμικο ξύδι

- 120 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει -μεταφέρετε το κρεμμύδι σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεστάνετε 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Αλατοπιπερώστε τις χοιρινές μπριζόλες, γαρνίρετε με το σκόρδο σε σκόνη και τοποθετήστε στο τηγάνι, μαγειρεύοντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθούν καλά. Μόλις είναι έτοιμες αφήστε στην άκρη, διατηρώντας το κρέας ζεστό.

Βήμα 3

Ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι, προσθέστε το μαγειρεμένο κρεμμύδι, τις ντομάτες, το σκόρδο και τον βασιλικό. Σοτάρετε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέστε το βαλσάμικο ξύδι, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε ξανά.

Βήμα 4

Γαρνίρετε τις μπριζόλες με το μείγμα κρεμμυδιού και ντομάτας, πασπαλίστε με φέτα και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News