Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Δ. Σταμενίτης: «Σύντομα στη δημόσια διαβούλευση η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για την περιοχή της Βεγορίτιδας»


Επικοινωνία με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά είχε σήμερα, 01 Αυγούστου 2022, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης, με τον οποίο συζήτησε αναφορικά με το ζήτημα της έκδοσης της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για την προστατευόμενη περιοχή natura 2000 της Βεγορίτιδας.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, η μελέτη βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας και αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ως προς τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την περιοχή, καθώς η έκδοση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης θα οριοθετήσει τις επιτρεπόμενες χρήσεις πηγαίνοντας από το καθεστώς της σχεδόν απόλυτης απαγόρευσης δραστηριοτήτων και της μεγάλης γραφειοκρατίας στην ελεγχόμενη επιτρεπόμενη χρήση γης. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεπεραστούν και τα εμπόδια που υπάρχουν μέχρι σήμερα για την υλοποίηση αποθηκευτικών χώρων, μεταποιητικών μονάδων χαμηλής όχλησης, επαγγελματικών χώρων ψύξης αγροτικών προϊόντων κ.α…, δραστηριοτήτων δηλαδή που δεν προκαλούν περιβαλλοντική επιβάρυνση και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους κατοίκους. Με γνώμονα πάντοτε την προστασία του οικοσυστήματος της περιοχής και των ειδών που φιλοξενεί, η ΕΠΜ θα υποδείξει ποιες ανθρωπογενείς δραστηριότητες επιτρέπονται.

Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος παρακολουθεί το ζήτημα στενά, δήλωσε:

«Η έκδοση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για την περιοχή της Βεγορίτιδας αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς με την περιγραφή των επιτρεπόμενων χρήσεων γης θα είναι ξεκάθαρο τι μπορεί να υλοποιηθεί και τι όχι. Η δυνατότητα αυτή που δίνει ο νόμος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τον εκσυγχρονισμό της Περιβαλλοντικής νομοθεσίας (4685/2020 ΦΕΚ Α’ 92/07-05-2020), θα απελευθερώσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής, σε συνδυασμό πάντοτε με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News