Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Αλμυρές τηγανίτες από κολοκυθάκια και παρμεζάνα


Νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας

Υλικά

- 3 μεγάλα κολοκυθάκια, ψιλοτριμμένα

- 1/2 κ. γλ. αλάτι

- 1 αυγό

- 5 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 4 κ. σ. παρμεζάνα

- 1/4 κ. γλ. αλάτι

- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση

- Λάδι για το τηγάνισμα

- Για τη γαρνιτούρα: 1 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα, 1 πρέζα αλάτι, 1/4 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Συνδυάστε τα κολοκυθάκια και το αλάτι σε ένα μπολ, ανακατέψτε και αφήστε τα στην άκρη για 10 λεπτά. Αδειάστε το μείγμα σε μια καθαρή πετσέτα πιάτων και πιέστε το για να στραγγίξει εντελώς.

Βήμα 2

Χτυπήστε το αυγό σε ένα μπολ και προσθέστε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τα στραγγισμένα κολοκυθάκια και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 3

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μία κουταλιά της σούπας, κάθε φορά από το μείγμα και μαγειρέψτε τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά.

Βήμα 4

Μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίστε με παρμεζάνα και αλάτι. Σερβίρετε αμέσως με ξινή κρέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News