Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Μεγάλη φωτιά στη Θάσο: Ρίχτηκαν στη μάχη τα εναέρια μέσα - Μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμού


Εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 8 το απόγευμα της Τετάρτης στη Θάσο, κοντά στις κατασκηνώσεις ενώ το πρωί της Πέμπτης η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα από το 112 για εκκένωση από τα Κοίνυρα προς τα Λιμενάρια.

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Χρήστος Πολίτης, το μήνυμα έχει καθαρά και μόνο προληπτικό χαρακτήρα προκειμένου να προστατευτούν κάτοικοι και τουρίστες από τους πυκνούς καπνούς που επικρατούν στην περιοχή και όχι γιατί κινδυνεύει ο οικισμός από τη φωτιά.

Λίγο μετά τις 02:30 τα ξημερώματα, όπως αναφέρει το kavalapost.gr, έφτασε στο σημείο μεγάλο κομβόι από πυροσβεστικά οχήματα από την Καβάλα μέσω Κεραμωτής για να ενισχύσουν το έργο της πυρόσβεσης.

Για την ώρα η εικόνα την οποία παρουσιάζει το μέτωπο είναι σταθερή, με δεδομένο ότι στο σημείο δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ στις 6 το πρωί, ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη Θάσου επιχειρούν αυτή την ώρα 102 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Κεραμωτή Καβάλας και συγκεκριμένα:

- από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα καθώς και

- από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 43 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 6 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Η φωτιά ξεκίνησε από την Ποταμιά και κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως αναφέρει το proininews.gr, έφτασε στην περιοχή Κοίνυρα. Η φωτιά καίει πεύκα στα ορεινά του νησιού και προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και αρκετοί εθελοντές, εκ των οποίων δύο, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν από πτώση δέντρου και μεταφέρθηκαν άμεσα στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του ενός στην Καβάλα καθώς αιμορραγούσε από τραυματισμό στο κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News