Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Ομιλία του Δ. Σταμενίτη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ως εισηγητής του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ


«Θεσμοθέτηση Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, απλοποίηση περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, εξορθολογισμός των χρήσεων γης και παράταση της επιδότησης ρεύματος για τον μήνα Ιούνιο».

Την εισήγηση του για το νομοσχέδιο του Υπουργείου περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την προστασία του περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις» πραγματοποίησε σήμερα, 25 Ιουλίου 2022, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ως εισηγητής από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Διονύσης Σταμενίτης.

Ο κ. Σταμενίτης στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση επι της αρχής του νομοσχεδίου ανέλυσε τις βασικές διατάξεις του και παρουσίασε τα σημαντικότερα σημεία της νομοθετικής πρωτουβουλίας του ΥΠΕΝ, τονίζοντας ότι από την αρχή της θητείας της η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει θέσει υψηλούς στόχους όσον αφορά στα θέματα που άπτονται τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη η ηγεσία του ΥΠΕΝ συνεχίζοντας το έργο της στον τομέα του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας, φέρνει προς συζήτηση και ψήφιση το παρόν σχέδιο νόμου, το οποίο περιλαμβάνει 8 σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες έχουν ως εξής:

- Η απλοποίηση της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης και ελέγχων.

- Ο εξορθολογισμός των επιτρεπόμενων χρήσεων γης (και στις ζώνες προστατευόμενων περιοχών).

- Η ρύθμιση θεμάτων Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και Πράσινου Ταμείου.

- Η ρύθμιση θεμάτων δασικών χαρτών και επιτρεπόμενων χρήσεων σε δάση/δασικές εκτάσεις.

- Η θέσπιση του πλαισίου για την ανάπτυξη Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων.

- Η ρύθμιση θεμάτων χρηματοδότησης για την κατασκευή υποδομών φυσικού αερίου και για την κατασκευή έργων ηλεκτρικής ενέργειας.

- Η ρύθμιση θεμάτων κυκλικής οικονομίας. - Και τέλος, η επικαιροποίηση σημείων της πολεοδομικής νομοθεσίας.

Σημειώνεται ότι στο παρόν σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται και η διάταξη για την παράταση της επιδότησης του ρεύματος για τον μήνα Ιούνιο. Αύριο, 26 Ιουλίου 2022, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης θα πραγματοποιήσει την κατά των άρθρων εισήγηση κατά την 3 η συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News