Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Ο πραγματικός λόγος που πρέπει πάντα να τελειώνετε τα ζυμαρικά σας με τη σάλτσα


Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα ζυμαρικά και τη σάλτσα που προστίθενται ξεχωριστά σε ένα πιάτο και σε ένα γευστικό πιάτο ζυμαρικών με μια καλά αρωματισμένη σάλτσα που κολλάει σε κάθε μπουκιά. Αν και τα ζυμαρικά ποιότητας εστιατορίου μπορεί να φαίνονται απρόσιτα, η αλήθεια είναι ότι αυτά τα φανταστικά ζυμαρικά που απολαμβάνετε στο αγαπημένο σας εστιατόριο είναι εύκολο να επιτευχθούν στο σπίτι.

Μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα και γρήγορα, ακολουθώντας μερικά απλά βήματα και αλλάζοντας λίγο τον τρόπο που τα παρασκευάζατε μέχρι σήμερα.

Ο πραγματικός λόγος που πρέπει πάντα να τελειώνετε τα ζυμαρικά σας με τη σάλτσα

Το κλειδί για να φτιάξετε ζυμαρικά ποιότητας εστιατορίου είναι να τα βγάλετε από το νερό που βράζει πολύ πριν μαγειρευτούν και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία στην ίδια τη σάλτσα. «Ένας σεφ μου είπε κάποτε να μαγειρεύω τα φρέσκα ζυμαρικά μου κατά 70% στο νερό και κατά 30% στη σάλτσα», δήλωσε ο John Underbrink του The Heritage στο AllRecipes. «Αυτό συμβαίνει επειδή το μαγείρεμα των ζυμαρικών στη σάλτσα τους επιτρέπει να απορροφήσουν τις γεύσεις καθώς και να καλυφθούν πολύ πιο ωραία από αυτή».

Εκτός από την απορρόφηση των γεύσεων, το νερό των ζυμαρικών που αναμιγνύεται με το λίπος και το οξύ από τη σάλτσα υφίσταται γαλακτωματοποίηση, εξηγεί το MyRecipes. Γαλακτωματοποίηση σημαίνει ανάμειξη δύο ασυμβίβαστων υγρών -συνδυάζοντας λάδι και ξύδι σε μια βινεγκρέτ, για παράδειγμα.

Για να γαλακτωματοποιήσετε τη σάλτσα ζυμαρικών, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αμυλώδες νερό ζυμαρικών, στη συνέχεια να εισαγάγετε λίπη όπως λάδι ή βούτυρο και να τα αναμείξετε σε ζεστή θερμοκρασία ανακατεύοντας σταδιακά. Ο συνδυασμός των συστατικών θα δημιουργήσει μια πιο παχιά, κρεμώδη, ομοιόμορφη σάλτσα που θα προσκολλάται στα ζυμαρικά αντί να γλιστράει. Το τελείωμα των ζυμαρικών σε αυτή τη γαλακτωματοποιημένη σάλτσα εξασφαλίζει μια ομοιόμορφη επικάλυψη. Τέλος, τα ζυμαρικά απορροφούν κάποια από τα αρώματα της σάλτσας.

Πώς να τελειώσετε το μαγείρεμα των ζυμαρικών στη σάλτσα

Πριν βάλετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, φροντίστε να αυξήσετε τη θερμοκρασία της σάλτσας σε σημείο που να σιγοβράζει, λέει το MyRecipes. Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύοντας καθώς το κάνετε. Στη συνέχεια προσθέστε από το νερό που βράσατε τα ζυμαρικά -μία ή δύο κουταλιές της σούπας κάθε φορά. Καθώς η σάλτσα σιγοβράζει, προσθέστε περισσότερο νερό. Έχετε κατά νου ότι ψάχνετε για μια συνοχή που να μην είναι πολύ στεγνή και όχι πολύ υγρή.

Κάθε τύπος ζυμαρικών συμπεριφέρεται διαφορετικά, γι’ αυτό παρακολουθείτε προσεκτικά τη σάλτσα και δοκιμάζετε τα ζυμαρικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για να αποκτήσουν μια υφή al dente θα χρειάζονται περίπου 1-2 λεπτά, σημειώνει το tastingtable.com. Ωστόσο, εμπιστευτείτε το γούστο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News