Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

«Απόβαση» του Μπιν Σαλμάν στην Αθήνα με 7 αεροπλάνα, 350 λιμουζίνες, 180 βαλίτσες - Έφεραν δικά τους μαχαιροπίρουνα και σεντόνια


«Απόβαση» της Σαουδικής Αραβίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την επίσκεψη του πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου, Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Βουλιαγμένη εδώ και ημέρες το προσωπικό βρισκόταν σε «κόκκινο συναγερμό» για την επίσκεψη του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ.

Μέχρι και αλεξίσφαιρα τζάμια τοποθέτησαν στο Four Seasons

Ολόκληρο το συγκρότημα Arion έχει διατεθεί για τον πρίγκιπα και τη συνοδεία του, καθώς δεχόταν επισκέπτες μέχρι την Κυριακή και τη Δευτέρα αποκλείστηκε. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι πριν από λίγες ημέρες έφτασε ειδική παραγγελία με αλεξίσφαιρα τζάμια, τα οποία τοποθετήθηκαν με έναν θηριώδη γερανό στη σουίτα στην οποία έχει καταλύσει ο Μπιν Σαλμάν.

Οι 180 βαλίτσες, τα μαχαιροπίρουνα και τα σεντόνια

Στο Four Seasons μένει ο στενός πυρήνας της αποστολής, που αποτελείται από την προσωπική ασφάλεια και τους συμβούλους του Άραβα ηγέτη, όπως επίσης τους υπεύθυνους για την γκαρνταρόμπα του, τα ρούχα, τα παπούτσια και τα προσωπικά του αντικείμενα, που έφτασαν στην Αθήνα μέσα σε 180 βαλίτσες. Το προσωπικό της ασφάλειας του πρίγκιπα είναι 185 άτομα, εκ των οποίων τα 70 κάνουν το double check δηλαδή ελέγχουν αυτοκίνητα και χώρους πριν πάει εκεί ο Μπιν Σαλμάν.

Επίσης, μαζί του ταξίδεψαν 20 άτομα που είναι επιφορτισμένα με τη διατροφή του, καθώς αρνήθηκε να φάει στο ξενοδοχείο ή σε εστιατόρια, με εξαίρεση το δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του το βράδυ της Τρίτης στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης. Εκεί είχε αναλάβει το μενού ένας Κρητικός σεφ, ο οποίος ταξίδεψε τους καλεσμένους στις γεύσεις της Κρήτης και ο πρίγκιπας δοκίμασε, μεταξύ άλλων, γαμοπίλαφο και ντολμαδάκια.

Οι συνεργάτες του έχουν φέρει μαζί τους στο ξενοδοχείο σερβίτσια, μαχαιροπίρουνα, ακόμα και κλινοσκεπάσματα, ώστε ο διάδοχος να μη χρησιμοποιήσει τίποτα ξένο. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ένα από τα δωμάτια του Arion έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο, για παν ενδεχόμενο.

Ηρθαν από τη Σαουδική Αραβία με 7 αεροπλάνα - Κυκλοφορούν με 350 λιμουζίνες

Συνολικά, η αποστολή από τη Σαουδική Αραβία αποτελείται από περίπου 700 άτομα, τα οποία έφτασαν στην Αθήνα με επτά αεροσκάφη. Το ένα μετέφερε τον πρίγκιπα και το πολύ στενό του επιτελείο, ενώ στα υπόλοιπα επέβαιναν οι συνεργάτες του, οι επιχειρηματίες και οι δημοσιογράφοι. Ένα από τα αεροσκάφη είναι κενό, για την περίπτωση που χρειαστεί κάτι επείγον, και ένα άλλο έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο.

Η αποστολή ζήτησε να έχει στη διάθεσή της 350 λιμουζίνες, οι οποίες όμως δεν υπήρχαν στην Ελλάδα και ήρθαν από τη Βουλγαρία και τη Γερμανία.

«Κατάληψη» από Σαουδάραβες στα ξενοδοχεία από το Καβούρι έως το Λαγονήσι

Τα πολυτελή αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές τις τελευταίες ώρες στο Four Seasons, όπου μένει ο πρίγκιπας με τους συνεργάτες του και τους επιχειρηματίες, στο Divani Apollon, στο Καβούρι, όπου μένουν οι δημοσιογράφοι, και στο Grand Resort στο Λαγονήσι, όπου μένουν οι Σαουδάραβες υπουργοί με τις συνοδείες τους.

Ο 36χρονος Μπιν Σαλμάν ορίστηκε διάδοχος του θρόνου από τον πατέρα του το 2017 και η επίσκεψή του στην Ελλάδα είναι η πρώτη στον δυτικό κόσμο τα τελευταία χρόνια, μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

4 σχόλια:

  1. ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΩΜΙ ΝΑ ΦΑΝΕ,,,,,ΛΥΠΑΜΑΙ ....ΘΥΜΩΝΩ...Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως είσαι κουμουνιστής;Ή μήπως θέλεις να γίνεις χαλίφης στη θέση του χαλίφη;

      Διαγραφή
    2. σιγα ρε μεγαλε που δεν εχουνε ψωμι να φανε ολοι σας ,υπερβολικοι, μονο οι τεμπεληδες δεν εχουν.

      Διαγραφή
  2. φιλε 8.48 μη πιασεις τιμόνι σήμερα σίγουρα εισαι πιωμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News