Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Λογαριασμοί ρεύματος: Πλαφόν 5 ευρώ στις πάγιες χρεώσεις


Νομοθετική παρέμβαση για την επιβολή ανώτατου ορίου χρέωσης των μηνιαίων παγίων στους λογαριασμούς ρεύματος, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας πριν λίγο στη Βουλή.

«Ορίσαμε ότι οι προμηθευτές πρέπει να δηλώνουν την καθαρή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας. Είδαμε τελικά, ότι κάποιοι προμηθευτές, ενώ όρισαν καθαρή τιμή, υπερ-πολλαπλασίασαν τις χρεώσεις παγίων. Τις πάγιες χρεώσεις. Γι αυτό και σήμερα, φέρνουμε μια τροποποίηση και επιβάλλουμε στους προμηθευτές, ανώτατο πλαφόν στα 5 ευρώ, για χρεώσεις πάγιες. Η μηνιαία χρέωση, το ανώτερο ταβάνι που μπορούν να έχουν είναι 5 ευρώ. Έτσι περιορίζουμε από τα 15 και από τα 20 ευρώ-κάποιοι άλλοι είχαν μεγαλύτερες πάγιες χρεώσεις αναλογικά με την κατανάλωση που αυτό δεν είναι σωστό- και έτσι βάζοντας πλαφόν τους περιορίζουμε», είπε ο κ. Σκρέκας και ενημέρωσε την ολομέλεια ότι κατατίθεται σήμερα η νομοθετική παρέμβαση.

Τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος για τον Αύγουστο παρουσιάζουν σημαντικές διαφοροποιήσεις τόσο στη χρέωση της κιλoβατώρας όσο και στο πάγιο.

Για να δουν την τελική χρέωση οι καταναλωτές θα πρέπει να αφαιρέσουν από τα δημοσιευμένα τιμολόγια την επιδότηση ύψους 0,337 ευρώ ανά κιλοβατώρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, επιδότηση που ισχύει για όλες τις κατοικίες, κύριες και μη, για το σύνολο της κατανάλωσης και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να εκτιμήσουν με βάση το προφίλ της κατανάλωσής τους και το ύψος του παγίου που προσφέρει κάθε εταιρεία, το τιμολόγιο που τους συμφέρει περισσότερο. Υπενθυμίζεται ότι από τον Αύγουστο καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής και οι καταναλωτές θα μπορούν να αλλάξουν προμηθευτή ή τιμολόγιο προμήθειας, χωρίς «πέναλτι» και χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης του προμηθευτή λόγω αποχώρησης.

2 σχόλια:

  1. Ρε δε μας πείθετε για την καλή σας θέληση απέναντί μας. Αφού θέλετε να ενδιαφέρεστε για μας τότε γιατί με τον Τσίπρα βάλατε τη ρήτρα και τώρα την καταργείτε; Τί δε σας έκατσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοι οι Ελληνες φεύγουν εξωτρικό .....Στην Ελλάδα ζεις για δουλεύεις και όχι να δουλεύεις για να ζείς και φυσικά αν έχεις δουλείά...Μεγάλη υπομονή έχουμε οι ΈΛληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News