Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

«Αλλάζω συσκευή»: Δείτε αν είστε δικαιούχοι της επιδότησης με 5 «κλικ» - Οδηγίες βήμα προς βήμα


Αναρτήθηκαν οι πίνακες των δικαιούχων που θα λάβουν την επιδότηση του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το ενδιαφέρον που έδειξαν οι πολίτες για το «Αλλάζω συσκευή» ήταν τεράστιο, καθώς υποβλήθηκαν 879.026 ολοκληρωμένες αιτήσεις. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή» ήταν τα 150 εκατ. ευρώ και προέρχεται από το «ΕΣΠΑ 2014-2022». Αυτό σημαίνει ότι από αυτές τις αιτήσεις μόλις οι 149.948 κατατάχθηκαν ως «καταρχήν επιλέξιμες» -δηλαδή το 17% εγκρίθηκε και το 83% απορρίπτεται.

«Αλλάζω συσκευή»: Δείτε τα αποτελέσματα με 5 «κλικ»

Οι πίνακες των αποτελεσμάτων του «Αλλάζω συσκευή» αναρτήθηκαν ΕΔΩ και είναι χωρισμένοι στις 13 γεωγραφικές περιφέρειες.

Για να δείτε τα αποτελέσματα θα πρέπει να έχετε πρόχειρο τον αριθμό της αίτησής σας (τη βρίσκετε στη σελίδα της αίτησής στο allazosyskevi.gov.gr και είναι της μορφής Α-0000******) και να ακολουθήσετε τα εξής:

1) Κατεβάστε το PDF με τα αποτελέσματα της Περιφέρειάς σας

2) Εγκαταστήστε -αν δεν έχετε ήδη- ένα PDF reader όπως το Adobe Acrobat 

3) Ανοίξτε το αρχείο μέσω του Acrobat, βρείτε και πατήστε το εικονίδιο με τον μεγεθυντικό φακό


4) Γράφετε στο πεδίο Find που θα ανοίξει τον αριθμό της αίτησής σας και πατήστε Enter


5) Σε λίγα δευτερόλεπτα θα βρει τη γραμμή με τον αριθμό της αίτησής σας. Στη δεξιά στήλη θα αναγράφεται με ΝΑΙ ή ΟΧΙ αν εγκρίνεται

«Αλλάζω συσκευή»: Οι οδηγίες για τις ενστάσεις

Οι αιτούντες στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://allazosyskevi.gov.gr/, μέσα από την ειδική «Φόρμα Υποβολής Ενστάσεων», η οποία θα βρίσκεται στην ενότητα Επικοινωνία.

Οι ενστάσεις θα υποβάλλονται εντός αποκλειστικής προθεσμίας επτά (7) ημερολογιακών ημερών, από την επομένη της ανακοίνωσης των προσωρινών αποτελεσμάτων. Συνεπώς, η «Φόρμα Υποβολής Ενστάσεων» θα είναι ενεργή από σήμερα (22/7/2022) έως και τις 28/7/2022.

Για να είναι δυνατή η εξέταση της ένστασης θα πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει:

- Τον μοναδικό κωδικό της αίτησης που υποβλήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος, για λόγους ταυτοποίησης.

- Το ΑΦΜ του αιτούντα.

- Την τεκμηρίωση τυχόν λάθους υπολογισμού και την επισύναψη των αντίστοιχων τεκμηρίων.

Μετά το πέρας της διαδικασίας των ενστάσεων, θα αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες των δικαιούχων στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Λόγω του ιδιαίτερα έντονου ενδιαφέροντος που έδειξαν οι πολίτες για το πρόγραμμα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διερευνά τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο αύξησης του προϋπολογισμού του προγράμματος και να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους να προχωρήσουν στην αντικατάσταση παλιών συσκευών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News