Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Πήρε για πρώτη φορά άδεια από τη φυλακή ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη


Την πρώτη του άδεια μετά τη φυλάκισή του πήρε αυτή την εβδομάδα ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, επιστρέφοντας στο σπίτι του για τρεις ημέρες έπειτα από 20 χρόνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» ο «Λάμπρος» της 17 Νοέμβρη τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, βγήκε από τη φυλακή με τριήμερη άδεια και επέστρεψε στον Κορυδαλλό την Τετάρτη 13 Ιουλίου, μία ημέρα πριν τη μαύρη επέτειο για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν.

Ο Γιωτόπουλος έχει καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια και σε 25 χρόνια για ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες και ληστείες, ενώ μέχρι και το 2018 είχαν απορριφθεί όλα τα αιτήματά του για άδεια.

Ο εγκέφαλος της 17Ν, όπως αναφέρει η εφημερίδα, κατέθεσε νέο αίτημα τον περασμένο μήνα και το οποίο έγινε δεκτό, βγαίνοντας έτσι για πρώτη φορά από τη φυλακή.

Η αντίδραση του Κώστα Μπακογιάννη

Με ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σχολίασε την είδηση για την άδεια στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

«Δόθηκε άδεια τριήμερη στον αρχηγό της 17 Νοέμβρη; Εν κρυπτώ; Δηλαδή, τουλάχιστον αμήχανα; Και μάλιστα στην επέτειο της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν; Ισχύει; Απαιτούνται εξηγήσεις δημόσια και ξεκάθαρα», αναφέρει ο Κώστας Μπακογιάννης.

4 σχόλια:

  1. Οι συριζαίοι τον έβγαλαν με τον νόμο παρασευόπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν τον αλλάζουν αυτόν τον νόμο πια η τους βολεύει όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τον περιμενε και ο γιος του Βουτση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΩΤΗ ΑΔΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ, Ο ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΕΞΩ, Ο ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΕΞΩ, Ο ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ ΕΞΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News