Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Σαλαμίνα: Ξέσπασαν τρεις πυρκαγιές ταυτόχρονα - Μήνυμα 112 για εκκένωση κατοίκων, μεγάλη πυροσβεστική επιχείρηση


Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 18:00 στον λόφο «Πατρίς», στη Σαλαμίνα, και οι φλόγες καίνε δασική έκταση. Λίγη ώρα αργότερα ξέσπασαν δύο ακόμα πυρκαγιές, σε άλλα σημεία του νησιού.

Αυτή την ώρα στον λόφο Πατρίς επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Στο σημείο έχει πραγματοποιηθεί και αποστολή του ελικοπτέρου ΑΒ 214.

Η δεύτερη φωτιά ξέσπασε στον λόφο «Ανεμόμυλοι», όπου επιχειρούν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα, και η τρίτη στην περιοχή «Σαμάρι», όπου επιχειρούν επίσης 5 πυροσβέστες με 2 αεροσκάφη.

Και για τις τρεις πυρκαγιές επιχειρούν από αέρος 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Αναμένονται ενισχύσεις από τον Πειραιά, από όπου μεταβαίνουν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Λίγο πριν τις 20:00 δόθηκε εντολή εκκένωσης του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας. Οι γιατροί, το διοικητικό προσωπικό και ο εξοπλισμός μεταφέρονται στο 2ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.

Περί τις 18:45 στάλθηκε μήνυμα από το 112 που καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν τους Πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου και να κινηθούν προς την Παραλία της Ακτής Καραϊσκάκη.

Στις 19:15 εστάλη νέο μήνυμα 112 για εκκένωση των οδών Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράποντος.

Η κυκλοφορία διακόπηκε επί της Λεωφόρου Φανερωμένης και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Σαλαμίνος έως το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Γαλαξιδίου.

Επίσης, λίγο αργότερα διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Μαραθώνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το μέτωπο κινείται προς κατοικίες αλλά και προς το 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Υπόνοιες του δημάρχου Σαλαμίνας για εμπρησμό - «Είδαμε το ένα μέτωπο, και ξαφνικά το άλλο»

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε βέβαιος πως οι τρεις ταυτόχρονες πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίο γεγονός και άφησε σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό.

«Αυτή την εικόνα έχω, τρία διαφορετικά μέτωπα, δίπλα στο κέντρο της πόλης, έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης για να μην έχουμε προβλήματα. Λίγες δεκάδες μέτρα είναι η φωτιά μακριά από τα σπίτια. Δεν έχουμε εικόνα ακόμα για καμένα σπίτια ή αυτοκίνητα» είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε:

«Ο στόχος είναι να εκκενωθεί η περιοχή εγκαίρως για την ασφάλεια του κόσμου. Δεν με προβληματίζει το τριπλό μέτωπο, είμαι σίγουρος τι συμβαίνει. Είδαμε φωτιά, το ένα μέτωπο, και αμέσως απέναντι στον άλλο λόφο ξέσπασε η άλλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News