Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Τσακαλώτος: «Θα ξανακυβερνούσαμε με τον Βαρουφάκη, η απλή αναλογική επιτάσσει να τα βρούμε»


Ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί σε ένα κυβερνητικό σχήμα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάνη Βαρουφάκη άφησε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «στο Κέντρο» του Γιώργου Κουβαρά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως είπε, όταν ψηφίζει απλή αναλογική πρέπει να είσαι έτοιμος να τα βρεις με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν. Αλλώστε - όπως είπε - η πρόταση 5 σημείων του Τσίπρα σε ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Βαρουφάκη εκεί αποσκοπεί.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσκαλώτος είπε: «Με τον κύριο Βαρουφάκη έχουμε μεγάλες διαφωνίες για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει το 2015. Αλλά όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική, είναι μέσα στη λογική σου, ότι με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις, πρέπει να υπάρχει προοπτική, η βασική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην κάνουμε την απελπισία πιστευτή, αντιθέτως να κάνουμε την ελπίδα πιστευτή… γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο έκανε πρόταση 5 σημείων προς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, να υπάρχει μια ριζοσπαστική, αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει αυτή την ελπίδα».

Σε ερώτηση για το αν θα καταργηθεί η Ομπρέλα επειδή ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει σε συνέντευξη του να αυτοκαταργηθούν οι τάσειςαπάντησε πως «η Ομπρέλα είναι παράδειγμα ιδεολογικού ρεύματος. Με συγκεκριμένες προτάσεις για τη λειτουργία του κόμματος που δεν πέρασαν. Οι εσωκομματικές διαδικασίες έχουν πολλές πλευρές. Είχαν πως θα είναι το κόμμα, όπου εκεί κρατάμε τις αντιρρήσεις μας και ελπίζουμε ότι θα δουλέψει όμως το σχέδιο. Τα πρώτα σήματα είναι θετικά. Θα δούμε αν θα λειτουργεί και όσο δημοκρατικά και όσο συλλογικά και με όση λογοδοσία θέλουμε. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει και ένα πρόγραμμα, μια πολιτική απόφαση, μια στρατηγική. Η Ομπρέλα σε πολλά από αυτά είναι με την πλειοψηφία».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρει πως «αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει όσα μπορούμε. Δηλαδή θεωρώ ότι υπάρχει μια μεγάλη φθορά της κυβέρνησης και ακόμα δεν έχουμε εισπράξει όσα θα ήθελα, με θετική ψήφο. Νομίζω ότι αυτό είναι το πεδίο που με καινούρια δομή, με καινούρια οργάνωση μπορούμε να μετατρέψουμε μια ελπίδα σε θετική ψήφο».

Ερωτηθείς τέλος για το αν υπάρχει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ με την αστική ταυτότητα, αν θεωρείται μειονέκτημα να είναι κανείς αστός, δεδομένων των αντιδράσεων που είχε προκαλέσει η αναφορά του κ. Τσακαλώτου στην αστική αυτοπεποίθηση απάντησε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι κανείς αστός, στην αστική του προέλευση. Υπάρχουν προβλήματα σε δύο πτυχές. Η μία είναι να έχεις αστική προέλευση και να κοροϊδεύεις τον κόσμο ότι είσαι με τον λαό και να λες πχ ότι εγώ έχω πιτσαρία, γιατί είναι υποκρισία. Η δεύτερη είναι να έχεις αστική καταγωγή και να υποστηρίζεις τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Σε αυτά τα δύο, προφανώς υπάρχει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ».

6 σχόλια:

  1. Εννοείται πως θα ξανακυβερνουσατε με τον Γιάνη.
    Όλα τα ξεπλενια μαζί ,όπως παλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε μετα να σε ψηφισει ο κοσμος με τετοιες μαλακιες που λετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φτου φτου απο ποιους γλυτωσαμε ρε παιδια;

      Διαγραφή
  3. χωρις ιχνος ντροπη και αξιοπρεπειας, αμετανοητοι Μπαρουφακηδες εχετε το θρασος να διεκδικητε την εξουσια ενω καταστρεψατε τον κοσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τρισαθλια οντα που μονο τρισαθλιοι ανθρωποι μπορει να σας ψηφισουν, μονο για την καρεκλα θα τα βρισκατε και με τον διαολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο ενας μπαρούφας αναπολεί τον αλλον μπαρούφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News