Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Μεγάλες καταστροφές από το μπουρίνι που «χτύπησε» την Πέλλα - Δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά του (ΦΩΤΟ)


Δείτε την ανάρτηση του Βουλευτή Πέλλας της ΝΔ Λάκη Βασιλειάδη:

Ημέρα δοκιμασίας για την Πέλλα η σημερινή. Πριν λίγη ώρα ένα ακόμα έντονο καιρικό φαινόμενο χτύπησε περιοχές της ΠΕ Πέλλας (μεγάλες ζημιές σε Άθυρα και Δυτικό, αλλά και Αγροσυκιά, Ραχώνα κ.α.), με έντονους ανέμους, χαλάζι, ακόμα και ανεμοστρόβιλους. Οι ζημιές είναι εκτεταμένες σε υποδομές, αγροτικές εγκαταστάσεις, καλλιέργειες και δέντρα.

Επικοινώνησα άμεσα με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και με πολίτες, οι οποίοι μου μετέφεραν την απελπισία που επικρατεί καθώς το φαινόμενο άφησε πίσω του ένα βομβαρδισμένο τοπίο.

Αυτή τη στιγμή μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο ηλεκτρικό δίκτυο καθώς έχουν καταρρεύσει αρκετοί στύλοι, με αποτέλεσμα να μην έχουν ρεύμα στις πληγείσες περιοχές αλλά και σε άλλες περιοχές του Δήμου Πέλλας.

Επικοινώνησα ήδη με τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Πέλλας κ. Γ. Λάππα, ο οποίος γνώριζε πλήρως την κατάσταση και με ενημέρωσε ότι τα συνεργεία είναι ήδη έξω και επισκευάζουν τις ζημιές. Ωστόσο λόγω της έκτασης η πλήρης αποκατάσταση θα χρειαστεί χρόνο.

Επικοινώνησα επίσης με την Προϊσταμένη του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας κ. Μ. Παππά για να της μεταφέρω την κατάσταση. Είναι βέβαιο πως λόγω της έκτασης και αυτών των ζημιών θα υπάρξει ανάγκη για επιπλέον προσωπικό.

Παράλληλα συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή μεταξύ Άνυδρου και Καλής, η οποία επεκτείνεται προς τα υψώματα Μάνδαλου-Κρανέας. Συμμετείχαν οχήματα, πεζοπόρα τμήματα, εναέρια μέσα, με συνδρομή και από όμορες περιφερειακές ενότητες. Για την ώρα ευτυχώς δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές καθώς καίει χερσολίβαδα, ενώ άρχισε να περιορίζεται, όπως ενημερώθηκα από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Τζαμτζή, τη Δήμαρχο Σκύδρας κ. Κ. Ιγνατιάδου αλλά και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής, Πύραρχο Ζ. Γιώτη.

Για όλα αυτά τα θέματα επικοινώνησα επίσης με τον Υφυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλο, υπεύθυνο για τον συντονισμό των δράσεων των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων, σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος από φυσικές καταστροφές. Είμαι βέβαιος πως οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κάνουν τις καταγραφές και -εφόσον χρειαστεί- θα εξασφαλιστούν οι οικονομικοί και τεχνικοί πόροι ώστε να επουλωθούν γρήγορα οι πληγές.

Θα επισκεφθώ άμεσα τις πληγείσες περιοχές για να βρεθώ δίπλα στους πολίτες και να συνδράμω κι εγώ όπως μπορώ αυτές τις ώρες, ενώ παράλληλα θα είμαι σε επαφή με όλους τους συναρμόδιους για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.




















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News