Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εκλογική ετοιμότητα θέτει τα στελέχη ο Τσίπρας - Αναθέτει επίσημα τις αρμοδιότητες


Σε εκλογική εγρήγορση θέτει τα στελέχη του ο Αλέξης Τσίπρας κι εξ αυτού του λόγου συγκαλεί σήμερα την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος κι αύριο την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στην Κουμουνδούρου αναλύοντας τόσο την ρητορική Μητσοτάκη και την στροφή που έκανε αναφορικά με την πιθανότητα πρόωρων εκλογών όσο και τις οικονομικές προβλέψεις που προδιαγράφουν έναν ακόμη πιο δύσκολο χειμώνα με περαιτέρω εκτίναξη της ακρίβειας εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα έχει άλλη επιλογή από την υλοποίηση του σχεδίου… απόδρασής του.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να ζητήσει σήμερα από τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας να βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα, κάτι που συζήτησε ήδη στη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και συγχρόνως να κλείσουν όλες εκείνες οι εκκρεμότητες που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την υλοποίηση του προεκλογικού σχεδιασμού.

Ως εκ τούτου σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα ανατεθούν και επισήμως οι αρμοδιότητες στα μέλη του οργάνου, ώστε να οργανωθούν καλύτερα οι επιμέρους τομείς και τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί και η επιτροπή ψηφοδελτίων του κόμματος.

Κατά τις εκτιμήσεις σ’ αυτήν την επιτροπή θα συμμετέχουν η γραμματέας Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης και κατά πάσα πιθανότητα και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου. Άλλωστε επιθυμία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων του κόμματος, ήτοι ένα ποσοστό της τάξης του 80% να έχει ανακοινωθεί έως τα τέλη Ιουλίου προκειμένου οι υποψήφιοι να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην εκλογική προσπάθεια και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στέλνοντας στην κοινωνία το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής. Τα ψηφοδέλτια κατά τις πληροφορίες θα χαρακτηρίζονται από αμφίπλευρη διεύρυνση με πρόσωπα αναγνωρισμένα από τις τοπικές κοινωνίες, που διαθέτουν τεχνοκρατική επάρκεια και μπορούν να συνδράμουν στην υλοποίηση ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων που επιθυμεί να υλοποιήσει μία αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει την ενεργοποίηση και των βουλευτών του κόμματος κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας όπου θα περιγράψει το πολιτικό πλαίσιο, θα προσδιορίσει την κρισιμότητα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης και θα μεταδώσει το σύνθημα της εκλογικής νίκης.

Η γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε στο Κόκκινο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας εκτιμώντας ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να αποδράσει-εάν κάτι δεν ανατρέψει το σχεδιασμό του μέσα στο καλοκαίρι-και εν τη απουσία θετικής ατζέντας θα επενδύσει στο φόβο και στην σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News