Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Τσίπρας σε Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Οι επόμενες 60-70 ημέρες θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών»


Οι επόμενες 60-70 ημέρες δεν είναι απλώς κάποιες ζεστές ημέρες του καλοκαιριού για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Είναι οι ημέρες που θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινοβουλευτική του ομάδα ζητώντας από τους βουλευτές του να ξεχάσουν την χαλάρωση και να δώσουν τη μάχη σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας σε κάθε γειτονιά, πλατεία και σπίτι.

Ως εκ τούτου και επισήμως ο Αλέξης Τσίπρας προσδιόρισε τη χθεσινή της συνεδρίαση ως την πρώτη ημέρα μιας κρίσιμης εκλογικής μάχης που έρχεται και που επισφραγίζει την απόπειρα απόδρασης της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σήμερα αναχωρεί για τις Βρυξέλλες και για την προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES).

Τα μηνύματα που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στους βουλευτές του είναι σαφή. Για να επέλθει η πολιτική αλλαγή στη χώρα και η «απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη» απαιτείται όχι απλώς νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά μία καθαρή νίκη του κόμματος στις εκλογές της απλής αναλογικής. Επομένως η πρωτιά δεν καθίσταται ο μοναδικός στόχος για το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά η αδιαμφισβήτητη πρωτιά, εκείνη που θα δώσει τη δυνατότητα για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή χωρίς να χρειαστεί και δεύτερη εκλογική διαδικασία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τουλάχιστον τρεις φορές στην ομιλία του ότι αυτός είναι “ο μόνος τρόπος” για την πολιτική αλλαγή δηλαδή η “καθαρή νίκη” του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη Κυριακή.

Μάλιστα περιγράφοντας το δίλημμα των εκλογών ανέφερε ότι είναι το “Πολιτική Αλλαγή και εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος”. Το δίλημμα αυτό απευθύνεται σαφέστατα και στους ψηφοφόρους γι’ αυτό και επέμεινε πως οι εκλογές μπορεί να είναι για τον κ. Μητσοτάκη μία απόπειρα δραπέτευσης, όμως για λαό είναι η ευκαιρία απαλλαγής από “το καθεστώς που υπονομεύει τη δημοκρατία, διαβρώνει την οικονομία, οδηγεί τη χώρα σε τραγωδίες”.

Εμπεριείχε όμως ακόμη ένα μήνυμα προς την κοινωνία η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Ότι οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να δώσουν χώρο και εμπιστοσύνη “στην εντιμότητα και τα καθαρά χέρια της Αριστεράς” με την επισήμανση γιατί “εμείς έχουμε αποδείξει ότι η Αριστερά έχει καθαρά χέρια” ως απάντηση σε όσους αμφισβητούν το ηθικό πλεονέκτημά της και επιχειρούν να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με Ειδικά Δικαστήρια. Γι’ αυτό και στον αντίποδα έκανε λόγο για μία “αγία οικογένεια συμφερόντων που μάς κυβερνά, ζει το μύθο της τελειότητάς της” όμως ήρθε ο καιρός που “πρέπει να βάλει η κοινωνία τελεία σ’ αυτήν την εφιαλτική τελειότητα”.

Σημειωτέον πως ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε τις τέσσερις προϋποθέσεις που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου οι εκλογές να διεξαχθούν σε συνθήκες πολιτικής ομαλότητας καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να προσδιορίσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών, το Σεπτέμβριο. Η αναφορά στον Σεπτέμβριο δείχνει πως η Κουμουνδούρου εξακολουθεί να θεωρεί πως αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα γίνει η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News