Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Τι ισχύει τελικά με την 4η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό - Οι διευκρινίσεις για τους άνω των 30 ετών


Διευκρινίσεις δόθηκαν στην έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την 4η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό και ποιες ηλικιακές ομάδες θα πρέπει να εμβολιαστούν, έπειτα από τη σύγχυση που είχε προκληθεί μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για όλους τους πολίτες άνω των 30 ετών.

Η Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι η Επιτροπή των Εμβολιασμών συνιστά στους άνω των 70 ετών και σε όσους διαμένουν σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων να κάνουν την 4η δόση του εμβολίου, όπως και στους άνω των 60 και ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Η πρόεδρος της Επιτροπής συμπλήρωσε ότι για τους κάτω των 60 ετών η Επιτροπή, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν για τα εμβόλια που έχουμε ήδη στη διάθεσή μας, το όφελος είναι περιορισμένο.

Ωστόσο, η κα Θεοδωρίδου σημείωσε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε να είναι εφικτή η πραγματοποίηση της 2ης αναμνηστική δόσης στον γενικό πληθυσμό, δηλαδή στους άνω των 30 ετών, έχοντας συνεκτιμήσει την ασφάλεια των εμβολίων.

Μάλιστα, η πρόεδρος της Επιτροπής των Εμβολιασμών τόνισε ότι ο εμβολιασμός με την 4η δόση στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως 59 ετών θα πρέπει να γίνεται εφόσον κάποιος το επιθυμεί και αφού πρώτα έχει μιλήσει με τον γιατρό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News