Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Μητσοτάκης: Παγώνουν οι πλειστηριασμοί για τους ευάλωτους δανειολήπτες


Δυο σημαντικές ανακοινώσεις έκανε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι σε ό,τι αφορά τώρα την πρώτη κατοικία των πιο αδύναμων, με το νέο νομοσχέδιο παγώνει κάθε διαδικασία πλειστηριασμού 3.000 ακινήτων, τα οποία ανήκουν σε ευάλωτους δανειολήπτες.

Επίσης, όσον αφορά στο κύμα ακρίβειας σημείωσε ότι θα συνεχίσει η στήριξη των αδύναμων και πως προωθείται η ελληνική πρόταση για ευρωπαϊκή στήριξη για την απορρόφηση των ανατιμήσεων και την προστασία του εισοδήματος.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο πρωθυπουργός είπε ότι οι βασικές ρυθμίσεις περιλαμβάνουν μεγαλύτερες ελαφρύνσεις από αυτές που είχε υποσχεθεί. «Αυτό που μπορώ να πω», τόνισε ο πρωθυπουργός, «είναι ότι συνολικά οι Έλληνες ιδιοκτήτες θα καταβάλουν κάτι παραπάνω από 30% λιγότερο φόρο για τα ακίνητά τους σε σχέση με αυτό το οποίο πλήρωναν το 2019. Μεγαλύτερη θα είναι η ελάφρυνση για όσους κατοικούν σε ζώνες χαμηλής και μέσης τιμής. Μικρή αύξηση θα βαραίνει μόνο μία μικρή μειοψηφία ιδιοκτητών σε περιοχές υψηλής αξίας. Διορθώνονται με αυτό τον τρόπο αδικίες του παρελθόντος. Και βέβαια, έτσι συνεχίζει η κυβέρνηση την πολιτική της ελάφρυνσης από τα βάρη που προκαλούν οι φόροι και οι εισφορές του παρελθόντος. Μία πολιτική η οποία με αυτό τον τρόπο μειώνει τα έξοδα των νοικοκυριών, αυξάνει τη δυνατότητά τους να αμυνθούν απέναντι στην ακρίβεια».

Ειδικά για τους δανειολήπτες είπε: «Σε ό,τι αφορά τώρα την πρώτη κατοικία των πιο αδύναμων, με το νέο νομοσχέδιο παγώνει κάθε διαδικασία πλειστηριασμού 3.000 ακινήτων, τα οποία ανήκουν σε ευάλωτους δανειολήπτες. Και απλώνεται έτσι ένα πρόσθετο δίχτυ προστασίας γύρω από όσους δοκιμάζονται περισσότερο».

5 σχόλια:

  1. Χαχαχα μιλάμε για 3000 πλειστηριασμούς.
    Τίποτα φίλοι θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλάμε για το 99% των ευάλωτων δανειοληπτών.
    😭😭😭

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κόσμος υποφερει και γιατί να πληρώνω ΕΝΦΙΑ για την ιδιοκτησία που πήρα με τόσο κόπο , να χτυυπησετε την φοροδιαφυγή γαι έσοδα...και γιατι να πληρωνει ΕΝΦΙΑ ο πλίτης που πληρωνει δόσεις δανειου απο τη στιγμή που ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ μεχρι να το αποπληρώσει όλες τις δόσεις είναι το κράτος ή ητράπεζα... ΦΤΑΝΕΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παγώνουν οι πλειστηριασμοί ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΤΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ότι και να κάνεις δεν εκπροσωπείς τον Ελληνικό λαό κ. Μητσοτάκη που έχει τα πιστευω του και τις αξίες του. Δεν θα κοψεις τους θρησκευτικους δεσμούς που έχουμε με τους Ρώσους ή άλλους Ορθοδοξους λαούς επειδή στο ζήτησαν κάποιοι. Ντροπή σου λες ότι θέλεις ειρηνη και στέλνεις όπλα για χαζούς μας παιρνάς ? Γιατί δεν έστειλες όπλα και στην Βόρεια Ήπειρο όταν σκότωσαν τον Κατσίφα ? Για την Κυπρο γιατι δεν μπόρεσες να επιβάλλεις κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας ? Για τις παραβιάσεις των Τούρκων ξεκίνησες εργασίες για να επιβάλλουν κυρώσεις οι ΕΕ στην Τουρκία και τα παράτησες στην μέση ? Σίγουρα και εσένα όπως και τοβ Τσίπρα η ιστορία θα σας γράψει με μαυρες σελίδες. Ο εχθρός δεν είναι η Ρωσία αλλά η Τουρκία και το Ισλάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News