Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το ηχητικό Βγενόπουλου και την υπόθεση της Θάνου


Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου από το iefimerida σχετικά με τις καταγγελίες του εκλιπόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου ότι δεχόταν εκβιαστικές πιέσεις από την τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Οι αποκαλύψεις ανατέθηκαν σε αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου προκειμένου να αποφανθεί εάν υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που ανακύπτουν από το ηχητικό ντοκουμέντο η μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία σε βάρος της Β.Θάνου θα πρέπει να ανασυρθεί από το αρχείο και να ξεκινήσει νέα εισαγγελική έρευνα.

Το σκέλος της μηνυτήριας αναφοράς που αφορούσε την ανώτατη δικαστική λειτουργό είχε αρχειοθετηθεί σε χρόνο ρεκόρ το 2016 από την τότε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Α.Ζαΐρη. Ο επιχειρηματίας είχε τοποθετηθεί δημόσια τότε και είχε περιγράψει ότι δεχόταν εκβιασμό από την Β.Θάνου προκειμένου να του αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά, με την υπόσχεση ότι θα τον συνέδραμε στις ανοιχτές υποθέσεις που είχε με τη δικαιοσύνη.

Το δεύτερο σκέλος της μηνυτήριας αναφοράς του επιχειρηματία που αφορούσε άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση, όπως τη γυναίκα επιχειρηματία που εμφανιζόταν ως μεσάζων είχε αρχειοθετηθεί από τον μετέπειτα επίκουρο εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Χρ.Ντζούρα. Και αυτό το σκέλος με εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ανατίθεται σε εισαγγελικό λειτουργό ώστε να αποφανθεί εάν πρέπει να ανασυρθεί από το αρχείο.

Σε περίπτωση που οι δύο εισαγγελείς κρίνουν ότι οι δικογραφίες πρέπει να βγουν από το αρχείο, θα ξεκινήσει νέα έρευνα για τα όσα είχε καταγγείλει ο εκλιπών επιχειρηματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News