Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Γαριδοσαλάτα με ελαφριά σος μαγιονέζας και μουστάρδας


Σερβίρετε πάνω από πράσινη σαλάτα ή απολαύστε μέσα σε αραβική πίτα

Υλικά

- 450 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες

- 1 κ. σ. ελαιόλαδο

- 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

- 1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο

- 2 κ .σ. φρεσκοκομμένο άνηθο

- Αλάτι

- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

- Φρυγανισμένο ψωμί ή μαρούλι, για το σερβίρισμα

- Για της σος: 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 κ. γλ. μουστάρδα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα μεγάλο ταψί, περιχύστε το λάδι και αλατοπιπερώστε.

Βήμα 3

Ψήστε τις γαρίδες στον προθερμασμένο φούρνο, για 5 έως 7 λεπτά.

Βήμα 4

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε ελαφρά τη μαγιονέζα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τη μουστάρδα, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε ξανά.

Βήμα 5

Προσθέστε τις ψημένες γαρίδες, το κόκκινο κρεμμύδι, το σέλινο και τον άνηθο στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.

Βήμα 6

Σερβίρετε τη γαριδοσαλάτα με ψωμί ή πάνω σε μαρούλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News