Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Δήμος Σκύδρας: Το «φαινόμενο Κατερίνα Ιγνατιάδου» και η προοπτική μιας νέας τρίτης θητείας


Του Σταύρου Η. Βαφειάδη

Ο Δήμος Σκύδρας το 2014 εισήλθε σε μια νέα εποχή. Ήταν λίγους μήνες πριν από εκείνες τις Δημοτικές Εκλογές, όπου η Κατερίνα Ιγνατιάδου ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφια Δήμαρχος Σκύδρας, μετά από πολλά χρόνια ενεργής ενασχόλησης με τα κοινά. Λίγους μήνες μετά, εξελέγη ως η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος του Δήμου Σκύδρας αλλά και γενικότερα του Ν. Πέλλας.

Αυτή η «πρωτιά» δεν θα έλεγε τίποτα, αν δεν τη δικαίωνε η πορεία που ακολούθησε. Από την πρώτη στιγμή, απέδειξε ότι έχει το τσαγανό να διεκδικήσει για τον Δήμο της. Πρώτο της μέλημα να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η επανεκλογή της από την πρώτη Κυριακή το 2019, θύμιζε «περίπατο». Ένας περίπατος όμως που ήρθε μετά από μια πενταετία με σκληρή δουλειά και επίμονη προσπάθεια, τόσο από την ίδια όσο και από τους συνεργάτες της.

Η δεύτερη θητεία της, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, την βρήκε ακόμα πιο ώριμη πολιτικά. Της δόθηκε η ευκαιρία να υλοποιήσει σημαντικά έργα που εξασφάλισε κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Δεν επαναπαύθηκε όμως. Οι επιτυχίες της διαδέχονται η μία την άλλη. Με προγραμματισμό και οργάνωση, με όραμα και αγάπη γι’ αυτό που κάνει, έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη συνείδηση των δημοτών.

Πολλοί θεωρούν πως οι επόμενες εκλογές θα είναι για την Κατερίνα Ιγνατιάδου άλλος ένας «περίπατος». Άλλωστε, μέχρι σήμερα δεν έχει αναδειχτεί κάποιο «αντίπαλο δέος» που θα μπορούσε να την κοντράρει στα ίσια. Δεν πρέπει όμως να παραβλέπουμε το γεγονός, πως το ότι «παίζει χωρίς αντίπαλο» δεν ήρθε αβίαστα. Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός. Ήταν αποτέλεσμα της καθημερινής της προσπάθειας, που την καταξίωσε στην τοπική κοινωνία και την έκανε ιδιαίτερα αγαπητή.

Αν αναλύσουμε μέσα σε λίγες γραμμές το μυστικό της επιτυχίας της, θα τολμούσαμε να πούμε το εξής: Η Κατερίνα Ιγνατιάδου δεν εκλέχθηκε με μεγάλες υποσχέσεις, ούτε προσπάθησε να δημιουργήσει μια επίπλαστη εικόνα για να δελεάσει τους ψηφοφόρους. Το μυστικό της, θα μπορούσε να είναι η επίμονη προσπάθεια της ίδιας και των συνεργατών της με τα απλά και καθημερινά. Σε αυτά θέλει να δώσει λύσεις, χωρίς να υστερεί και όταν πρόκειται για πιο μεγαλεπήβολα πλάνα για τον Δήμο Σκύδρας. Φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά, πως η επιτυχία περνά μέσα από την καθημερινότητα του πολίτη και προς αυτή την κατεύθυνση έχει κάνει άλματα.

Με δεδομένα τα παραπάνω και κυρίως με δεδομένο ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που δεν επαναπαύεται στις δάφνες της όποιας επιτυχίας, η Δήμαρχος της Σκύδρας, η Κατερίνα Ιγνατιάδου, έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για μία νέα επανεκλογή στις εκλογές του 2023 και για μια νέα θητεία.

10 σχόλια:

  1. Η ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΑΞΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΗΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ας κατέβει για βουλευτής μήπως αποκτήσουμε εκπροσώπηση επιτέλους

      Διαγραφή
  2. δεν υπαρχει τυχη απο μονη της. ολα με αγωνα γινονται και αυτη η γυναικα ξερει να αγωνιζεται. ας μην ξεχναμε οτι εχει επαγγελμα. αυτο λεει πολλα. προσωπικοτητα που ξεχωριζει σε ολοκληρο τον νομο. πιστευω και ελπιζω πως θα διαδραματισει ρολο και εξω απο τα ορια του δημου σκυδρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια δήμαρχέ μας. Η απόφασή σου για τις καθαρίστριες είναι το πιο τρανό παράδειγμα του τρόπου που αντιλαμβάνεσαι την διοίκηση. Καλή δύναμη για την συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας τα δει ο Μπάτσης που τα έχει διαλύσει όλα. Ας πάρει μαθήματα τι σημαίνει δήμαρχος.

      Διαγραφή
  4. Η ΔΗΜΑΡΧΙΝΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!!!!
    ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η καλύτερη δήμαρχος. Η πιο ανθρώπινη, ειλικρινής, αληθινή. Έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές μας με τη στάση ζωής της. Την αγαπάμε και θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε για όσο αυτή θέλει να προσφέρει στον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ιγνατιαδου είναι ότι καλύτερο έχει αναδείξει ο νόμος μας τουλάχιστον την τελευταία εικοσαετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο δικός μας πετάει χαρταετό όλο το χρόνο. Μπρστα της μοιάζει νανος. Κατακαημενη Αλμωπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η καλύτερη δήμαρχος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News