Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Τέλος οι μάσκες από σήμερα στους εξωτερικούς χώρους - Πότε θα βγουν και από τα σχολεία


Μια ημέρα που σηματοδοτεί άλλη μια νίκη απέναντι στην πανδημία είναι η σημερινή, καθώς από τις έξι το πρωί δεν είμαστε υποχρεωμένοι να φοράμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

Η χρήση της μάσκας εξωτερικά θα υπάρχει μόνο ως σύσταση, ειδικά όπου υπάρχει συνωστισμός και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και φυσικά τους ανεμβολίαστους καθώς δεν θεωρούνται θωρακισμένοι.

Οι επιδημιολογικοί δείκτες παρουσιάζουν σταθεροποίηση και αυτό το οποίο εκτιμάται είναι ότι σύντομα θα πάψει να είναι υποχρεωτική η μάσκα και στους εσωτερικούς χώρους. Άλλωστε το σύνθημα δόθηκε και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος χθες από την Σύρο και μιλώντας σε μικρούς μαθητές προανήγγειλε το τέλος της υποχρεωτικότητας της μάσκας στα σχολεία.

«Πιστεύω ότι σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι κρίσιμο ρόλο στην αποκλιμάκωση των δεικτών έχει παίξει το γεγονός ότι έχει νικηθεί σε μεγάλο βαθμό η φονική μετάλλαξη Δέλτα που στέρησε πολλές ανθρώπινες ζωές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ακολουθώντας τα βήματα άλλων χωρών τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο η Ελλάδα προχωρά προς την κανονικότητα και αλλάζει τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας.

Ήδη, το ΕΣΥ έχει αποσυμφορηθεί, ενώ οι εμβολιασμοί συνεχίζονται. Το Πάσχα θεωρείται ημερομηνία ορόσημο για να αρθούν και οι τελευταίοι περιορισμοί που θα έχουν απομείνει.

Όλα αυτά βεβαίως υπό την αίρεση ότι δεν θα εμφανιστεί μια νέα μετάλλαξη, η οποία όπως έχει αποδείξει το πρόσφατο παρελθόν μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.

Πάντως, κυβέρνηση και ειδικοί καταστρώνουν από τώρα πλάνα για το φθινόπωρο και την περαιτέρω θωράκιση του πληθυσμού, έτσι ώστε να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News